Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken?

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken?

Let op de hoeveelheid was Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Heb je minder was of zit de trommel helemaal vol, kijk dan op het doseeradvies op het etiket aan de achterkant.

Wat kan allemaal bij elkaar in de wasmachine?

Je kunt paars, rood, blauw en roze bij elkaar wassen. Hierbij gaat het om kleding van katoen, polyester, linnen, nylon, tricot of elastan. Handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes was je apart.

Wat kan er in de witte was?

Bij een witte was kan je lakens, t-shirts, blouses, broeken en nog veel meer kleding in de wasmachine doen, zolang het dus maar wit is. Handdoeken en ondergoed kan je ook in de witte was doen, maar je kan er ook voor kiezen om deze apart te wassen op een hogere temperatuur. Gebruik een wasmiddel voor de witte was.

Hoe moet je een wasje draaien?

Keer je was binnenstebuiten Door je wasgoed binnenstebuiten te draaien blijft de (buiten)kleur immers langer behouden. Ook zal de stof minder opwollen en minder snel haakjes of andere beschadigingen vertonen.

Hoe moet je vloeibaar wasmiddel gebruiken?

Je legt het wasbolletje rechtstreek op de was en vult het met vloeibaar wasmiddel of waspoeder. Let op, je kunt geen wasverzachter in het wasbolletje schenken. Het komt dan namelijk te vroeg in het wasprogramma in de machine en wordt afgepompt met het water na de hoofdwas.

Hoeveel waspoeder heb je nodig?

Hoeveel wasmiddel? Het doseeradvies op de verpakking van het wasmiddel is gebaseerd op de hoeveelheid wasgoed, hoe vies de was is en hoe hard het water is. Bontwasmiddelen en witwasmiddelen baseren het advies op 4 tot 5 kg.

Wat kan er bij spijkerbroeken in de was?

Binnenstebuiten wassen: Het is het beste om je jeans binnenstebuiten te wassen, met knopen en ritsen gesloten. Zo voorkom je dat de jeans beschadigd raakt tijdens het wassen. Apart wassen: Was de jeans het liefst niet samen met andere kledingstukken.

Kan lichtgrijs bij de witte was?

Grijze was bij witte was? Heb je een grijs kledingstuk, dan kun je dit bij de witte was doen, maar dit geldt niet voor alle grijze was. Het kan eigenlijk alleen wanneer het kledingstuk lichtgrijs is, of al zo vaak gewassen dat het vaal is. Is het donkergrijs, dan kun je het beter met een andere was meewassen.

Kan blauw bij de witte was?

Als wasgoed heel licht van kleur is (licht blauw of licht grijs) dan kan dit ook bij de witte was. Verder is het goed om kwetsbare stoffen apart te wassen en niet op een te hoge temperatuur.

Hoe doe je de was?

Om de beste zorg te dragen voor je kleding, kan jij je kleren het beste op een lage temperatuur wassen. Vaak veel lager dan de maximale temperatuur die op het waslabel staat. Tegenwoordig kan je kleren over het algemeen helemaal schoon krijgen op een temperatuur van 30°C.

Hoe doe je het beste een handwas?

Voor een handwas:

  1. Laat de lavabo, een emmer of – voor meerdere kledingstukken – de badkuip vollopen met lauw water.
  2. Voeg er wasmiddel aan toe dat geschikt is voor handwas, bij voorbeeld Biotex.
  3. Laat de kleding even weken en dompel het daarna nog een paar keer onder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven