Inhoudsopgave
Hoeveel vulkanen zijn er op Venus?
Er zijn geen kleine kraters op Venus. Op de kaarten die dankzij de Magellan-missie gemaakt konden worden, zien we : duizenden vulkanen van minstens 10 km grootte. 274 vulkanen met een grootte tussen 20 en 100 km.
Welke planeten hebben vulkanen?
Venus eerste andere planeet in zonnestelsel die nog actieve vulkanen heeft. Wetenschappers van de Amerikaanse Universities Space Research Association (USRA) hebben vastgesteld dat op Venus vulkanen actief zijn.
Hoeveel vulkanen zijn er op Mars?
Niet ver naar het westen liggen vijf enorme vulkanen. De meest indrukwekkende van allemaal is de Olympus Mons, de grootste vulkaan in het zonnestelsel. Hij is breder dan Engeland en drie keer zo hoog als de Mount Everest, de hoogste berg op Aarde. Op dit moment is geen enkele van die vulkanen actief.
Welke vei factor heeft de Yellowstone vulkaan?
De Yellowstonecaldera bevindt zich in het Nationaal park Yellowstone in de Verenigde Staten. Het is een onder de oppervlakte liggende complexe vulkaan die ongeveer om de 600.000 jaar volledig uitbarst (Vulkanische-explosiviteitsindex 8). De laatste eruptie was circa 640.000 jaar geleden.
Heeft Mars vulkanen?
Zo heeft Mars de grootste vulkanen van het zonnestelsel en enorme lavastromen.
Welke planeet heeft de grootste vulkaan?
Olympus Mons is een uitgedoofde vulkaan op Mars. Het is de grootste bekende vulkaan in het zonnestelsel, en steekt ongeveer 25 km boven de omliggende vlakte uit. Hij heeft een basisdiameter van 624 km en is omringd door een steile rotswand van 6 km hoog.
Waar ligt de vulkaan Olympus Mons?
Olympus Mons is een uitgedoofde vulkaan op Mars. Het is de grootste bekende vulkaan in het zonnestelsel, en steekt ongeveer 25 km boven de omliggende vlakte uit.
Welk type vulkaan is Yellowstone?
Het Yellowstone National Park herbergt in potentie één van de gevaarlijkste natuurrampen voor de wereldbevolking: een supervulkaan. Dit is gebaseerd op het geologische verleden van de vulkaan. Geologen hebben namelijk vastgesteld dat de vulkaan 0.64, 1,3 en 2 miljoen jaar geleden superuitbarstingen veroorzaakte.