Hoeveel water gaat er door een regenpijp?

Hoeveel water gaat er door een regenpijp?

Uit kostenoverwegingen worden primaire afvoersystemen berekend op 0,03 l/(s·m2). Eens per 5 jaar doen zich in Nederland extreme regenbuien voor tot wel 0,06 l/(s·m2).

Welke maat Hwa?

Het gebruikelijke maat voor een hemelwaterafvoer is 80 of 100 mm diameter. Wit en grijs zijn de meest gangbare kleuren en zijn in alle diameters te verkrijgen. De kleur bruin beperkt zich meestal tot een diameter van 80 mm.

Hoeveel afvoeren op plat dak?

De vuistregel om regenwater snel af te voeren is de cm²/m² regel : per vierkante meter dak moet u een opening van een vierkante centimer hebben in uw regenwaterafvoer. De waterafvoer van het platte dak kan in de dakbedekking zelf of aan de rand van het platte dak worden geplaatst.

Hoe diep moet een afvoer liggen?

Het wordt aangeraden om leidingen tenminste 70cm diep in te graven. Hiermee zit u onder de vorstgrens en heeft de buis minder last van mogelijke verkeersbelasting. Deze diepte is niet altijd haalbaar en is ook afhankelijk van de situatie zoals bijv. de hoogte van de huisaansluiting.

Hoeveel water vangt een dak op?

Per m2 is dat namelijk ca. 650 liter. Dus als u een dak heeft van 100m2 dan kunt u jaarlijks ca. 65.000liter oftewel 65m3 aan regenwater opvangen voor gebruik.

Hoe breed moet Dakgoot zijn?

Om de zinken dakgoot, zinken regenpijp en de riolering goed op elkaar aan te laten sluiten kan er een verbindingsstuk nodig zijn. Dit kan een bochtje zijn of een tussenstuk….De regenpijp bij de dakgoot.

Dakoppervlak: Diameter:
50 tot 70 m2 Minimaal 70 mm
70 tot 110 m2 Minimaal 80 mm
110 tot 180 m2 Minimaal 100 mm

Wat is de diameter van hemelwaterafvoer?

De diameter van de regenpijpen zijn meestal 60, 70, 80 of 100 mm; deze maat is afhankelijk van de verwachte hoeveelheid water die afgevoerd moet worden. Vaak wordt 80 of 100 mm toegepast.

Hoeveel cm afwateren dak?

De helling van het afschot hoort bij platte daken 15 à 16 mm per m te zijn om een goede waterafvoer te verkrijgen. Een andere mogelijkheid bij een plat dak is bijvoorbeeld het toepassen van afschot dakplaten van PIR hardschuim of van steenwol (ca. 150 kg/m3); hier is vaak keuze uit 10 of 20 mm helling per meter.

Hoe diep moet de waterleiding liggen?

Wanneer je de buis in de grond wilt leggen, graaf je een geul van minimaal 30-35 cm diep. Maak daarbij de eventuele graszoden voorzichtig los van de grond zodat je ze goed terug kunt plaatsen. Wil je de waterleiding tegen vorst beschermen dan dien je de geul minimaal 80 cm diep te graven.

Hoe diep hoort een gasleiding te liggen?

Kabels en leidingen liggen tussen de 30 cm en 1 meter diep, maar dit kan door grondzakking, ophoging enzovoort behoorlijk afwijken. Ruikt u bij het graven een gaslucht? Meld dit dan direct via het landelijk storingsnummer voor Elektriciteit en Gas: 0800 9009.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven