Hoeveel watt moet een dimmer zijn?

Hoeveel watt moet een dimmer zijn?

Het grootste verschil tussen een LED dimmer en een ouderwetse dimmer is het minimale wattage dat de dimmers aankunnen. Veel gloeilampdimmers beginnen bijvoorbeeld bij 50 watt, terwijl een ledlamp vaak maar 6 watt verbruikt. Hierdoor kan jouw lamp gaan knipperen of stukgaan.

Hoe weet ik wat voor dimmer Ik heb?

Als er R op de dimmer staat, dan is de dimmer geschikt voor gloeilampen en 230 volt halogeen. Als er C op de dimmer staat dan is de dimmer geschikt voor gloeilampen, 230 volt halogeen, 12 volt halogeen, dimbare LED-lampen en dimbare spaarlampen.

Welke LED lamp bij welke dimmer?

We weten van veel merken en type LED lampen welke dimmer u hierbij nodig heeft. Over het algemeen geldt dat de 230 volt afsnijdingsdimmer de meest moderne dimmer is. Deze is geluidsarm en werkt beter met elektronische trafo’s. De afsnijdingsdimmer is dan ook zeer geschikt voor het dimmen van 12 tot 24 volt LED lampen.

Hoeveel watt LED dimmer?

Een veelgebruikte vuistregel is dat 10% van het maximale vermogen van de dimmer benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Voorbeeld: een dimmer heeft een vermogen van maximaal 300 watt. Er zijn dan maximaal (10% van 300 watt = 30 watt) dus 6 LED lampen van ieder 5 watt aan te sluiten.

Wat voor dimmer heb ik nodig?

Alle dimmers zijn echter in te delen in 4 soorten: dimmers voor alleen gloeilampen. dimmers voor conventionele trafo’s en gloeilampen. dimmers voor elektronische trafo’s en gloeilampen.

Kunnen alle lampen gedimd worden?

Gloeilampen en halogeenlampen zijn altijd dimbaar. Bij de aankoop van spaarlampen en ledlampen ga je best na of deze dimbaar zijn. Lampen die niet-dimbaar zijn gaan bij het dimmen minder lang mee of ze lichten gewoonweg niet op.

Hoe weet ik of ik een led dimmer heb?

Hoe weet ik of ik deze kan dimmen? Aan de buitenkant kunt u vaak niet zien of een led lamp dimbaar is. Vaak staat dit wel op het doosje vermeld. Indien u deze niet meer heeft, raadpleeg dan degene waar u de led’s heeft gekocht.

Welke dimmer voor Hotelschakeling?

– Wilt u de led dimmer in wisselschakeling/hotelschakeling gebruiken? Dat kan. U kunt wisselschakeling gebruiken met 1 led dimmer en 1 aan/uitschakelaar. Plaats de stroomdraad in de “L” en de 2 schakeldraden in de 2 middelste vakjes.

Welke dimmer voor wisselschakeling?

Bijna alle EcoDim inbouwdimmers (m.u.v. de ECO-DIM. 05 duo led dimmer) zijn geschikt voor wisselschakeling/hotelschakeling. De schakeldraden zijn op de EcoDim led dimmers afgebeeld met het sinusgolf icoon (golf met pijl erdoorheen). Dit zijn de aansluitpunten voor de twee zwarte schakeldraden.

Heb je een speciale dimmer nodig voor led?

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp dimbaar is. In bijna alle gevallen heeft u een led dimmer nodig om led te dimmen. Hierbij is het belangrijk te weten of u een fase aansnijdende of afsnijdende dimmer nodig heeft.

Wat doet een led dimmer?

12 Volt LED lampen kunnen worden gedimd met een pulsbreedtemodulatie dimmer. Bij een pulsbreedtemodulatie wordt de gelijkspanning meerdere malen eventjes onderbroken. Met de dimmer kan de duur van de onderbrekingen worden gereguleerd waardoor het licht feller of minder fel brandt.

Wat voor soort dimmer?

Alle dimmers zijn echter in te delen in 4 soorten:

  • dimmers voor alleen gloeilampen.
  • dimmers voor conventionele trafo’s en gloeilampen.
  • dimmers voor elektronische trafo’s en gloeilampen.
  • universeel dimmers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven