Hoeveel winkels heeft Zara?

Hoeveel winkels heeft Zara?

In Nederland werd de eerste Zara geopend in 1999 te Almere. Inmiddels bestaat de keten uit meer dan 2000 winkels, in meer dan 88 landen.

Hoeveel Zara zijn er in Nederland?

78 winkels in Nederland In Nederland heeft Inditex 78 winkels: 29 van Zara, 18 van Bershka, 11 van Pull&Bear, 8 van Zara Home en 6 van Massimo Dutti en Stradivarius.

Hoeveel mensen werken er bij de Zara?

Al deze merken hebben ook hun eigen webshop, nadat Zara eerder zijn eigen webshop lanceerde. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 40.000 werknemers in dienst.

Waarom is de Zara dicht?

Waarschijnlijk vormen de slechte bedrijfsresultaten de aanleiding voor het besluit. Moederbedrijf Inditex zag zijn omzet afgelopen jaar met 70 procent teruglopen door de coronacrisis.

Waar staat Zara bekend om?

Zara = [kledingketen] – zara is een Spaanse kledingketen en onderdeel van de Spaanse beursgenoteerde modegigant Inditex. Het kledingconcern staat bekend om haar trendy kleding voor een redelijke prijs.

Welke merken vallen onder Zara?

Het heeft onder andere de ketens Zara, Zara Home, Zara Kids, Kiddy’s Class, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho en Uterqüe.

Waar zit allemaal een Zara?

De winkelketen is te vinden in Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Canada, Spanje, Griekenland, Zwitserland, Noorwegen, maar ook in minder voor de hand liggende landen zoals: China, Marokko, Rusland, Peru, Armenië en Oman. In totaal is Zara te vinden in meer dan 70 landen.

Waar komt de kleding van de Zara vandaan?

De kleding die je bij de Zara in de rekken vindt, is niet in een ver oord geproduceerd, maar in meer dan de helft van de gevallen relatief dichtbij zoals in Spanje, Portugal of Marokko, blijkt uit het jaarverslag van 2011. Ter vergelijking: ongeveer 75 procent van alle kleding van H&M wordt in het Verre Oosten gemaakt.

Wie is de baas van Zara?

Amancio Ortega Gaona
Rosalía Mera
Zara/Oprichters

Amancio Ortega Gaona (Leon, Spanje, 28 maart 1936) is een Spaanse designer en ondernemer.

Waarom is de Zara weg in Amersfoort?

Dat het filiaal in Amersfoort moet sluiten en vestigingen in de nabijheid niet, heeft volgens haar te maken met het aflopende huurcontract voor het markante pand in de binnenstad. De Zara was vanaf het begin een succes in de binnenstad. Het is al jaren de grootste publiekstrekker in de Langestraat.

Waarom gaat de Zara weg uit Leeuwarden?

Maar de 28 medewerkers in Leeuwarden hebben al te horen gekregen dat het over een paar maanden over en uit is. De winkel vertrekt uit Leeuwarden. Het huurcontract van vijf jaar is dan uitgediend, en het Spaanse moederbedrijf Inditex verlengt het niet.

Waarom is Zara zo populair?

De Spaanse modegigant is één van de grootste en populairste kledingmerken ter wereld. Zara is goedkoop, trendy en al vanaf het begin zó slim en ‘fast’ dat het een belangrijke rol heeft gespeeld in de race to the bottom van het huidige modesysteem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven