Is alcohol slecht voor je gewicht?

Is alcohol slecht voor je gewicht?

Ondanks talloze onderzoeken die beweren dat wijn goed is voor je hart en je er zelfs van kunt afvallen, blijkt alcohol gewoon echt niet goed voor je. De harde waarheid is dat je van alcohol aankomt. En niet zo’n beetje ook. Als je twee eenheden alcohol drinkt, gaat je vetverbranding al met 1/3 omlaag.

Wat doet wijn met je gewicht?

Wijn lijkt te beschermen tegen aankomen, terwijl sterkedrank eerder zorgt voor een toename in lichaamsgewicht. Voor bier is er niet genoeg wetenschappelijk bewijs, met name als het gaat om vrouwen. Bij mannen zou bierconsumptie tot 500 ml per dag niet leiden tot een toename van het lichaamsgewicht.

Kun je alcohol drinken en afvallen?

Als je wil afvallen is het drinken van alcohol dus niet verstandig. Maar dat geldt natuurlijk ook wanneer je niet bezig bent met gewicht verliezen. Alcohol is per definitie gewoon niet goed voor je. Maar het is niet zo dat als je alcohol drinkt, je helemaal niet kan afvallen.

Kan je dik worden van alcohol?

Je wordt van alcohol dik omdat: calorieën uit alcohol meteen worden verbruikt, waardoor de overige calorieën worden opgeslagen als vet als die boven je energiebehoefte van 2000/2500 calorieën uitkomen. Bij mannen gaat het extra vet vooral in de buik zitten. Zij krijgen daardoor een ‘bierbuikje’.

Waarom zwaarder na alcohol?

Je lichaam pompt zoveel mogelijk vloeistof naar die spieren om te herstellen. Je bent daardoor dus tijdelijk iets zwaarder.

Kan je dik worden van wijn?

Onderzoeken naar het effect van alcohol op het lichaamsgewicht tonen tegenstrijdige resultaten. Wat wel duidelijk is: wie veel (2 tot 3 glazen per dag) en/of langdurig alcohol drinkt, loopt kans op een paar extra kilo’s. Of en in welke mate dat gebeurt, hangt ook af van je leeftijd, geslacht en erfelijke aanleg.

Kan je verdikken van alcohol?

Lege calorieën en vetopslag Bovendien heeft alcohol de onaangename eigenschap dat het de afbraak van andere vetten uit onze voeding vertraagt. Gevolg is dat het lichaam nog meer vet kan gaan opslaan en dat je verdikt.

Kun je afvallen en wijn drinken?

Volgens de deskundigen kun je tijdens je dieet gewoon blijven genieten van een glaasje wijn. Sterker nog: wanneer je 2 a 3 avonden per week maximaal 2 glazen wijn drinkt, kun je alsnog afvallen. Je mag je alcoholinname ook verspreiden over 6 dagen: in dat geval kom je op 1 glas per avond uit.

Waarom word je dik van alcohol?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven