Is binnenband zelfde maat als buitenband?

Is binnenband zelfde maat als buitenband?

Omdat een binnenband kan rekken is hij geschikt voor meerdere maten buitenband. Toch is het verstandig om een binnenband te kiezen die zowel qua breedte als diameter goed past bij de buitenband. Een te smalle binnenband rekt uit totdat die dezelfde breedte heeft als de buitenband.

Welke maat binnenband moet ik hebben?

Om te weten welke maat binnenband je nodig hebt, gewoon even kijken op de wang van je buitenband of op je oude binnenband. Hoe lees je de maat van je binnenband af? De afmetingen staan aangeduid in de vorm ‘diameter x minimumbreedte / maximumbreedte’. Een diameter van 700 mm staat gelijk aan een band van 28 duim.

Welke binnenband voor 50 622?

Klik in de tabel op de maat die jij nodig hebt

Type Fiets ETRTO Frans
Hybride – 28 inch 42-622 700 x 40 C
Transportfiets – 28 inch 47-622 700 x 45 C
Transportfiets – 28 inch 50-622
Omafiets – 28 inch 40-635 700 B Standaard

Hoe dik is een fietsband?

Een inch is in Nederlandse termen gelijk aan ongeveer 2.54 centimeter. De diameter van de fietsband is daardoor ongeveer 71 centimeter.

Welke maat racefiets binnenband?

De maat van de binnenband is immers afhankelijk van de wielmaat en de breedte van de velg. Daarom is de wielmaat een goed startpunt voor het vinden van de best passende binnenband. De meeste gangbare racefiets wielmaat is 700 en de breedte van het wiel is tegenwoordig 21 tot 25 millimeter.

Welke band op welke velg fiets?

Welke band past op welke velg? De binnendiameter van de band moet met de schouderdiameter van de velg overeenkomen. Een bandbreedte 37-622 past bijvoorbeeld op een velg van 622 x 19C. Verder moeten de bandbreedte en de velgbedbreedte op elkaar afgestemd zijn.

Hoeveel inch heeft een volwassen fiets?

De inchmaat (wielmaat), wordt berekend in inches. – Framematen, om de grootte van een volwassen fiets (28 inch) te bepalen.

Wat betekent 23 622?

Een voorbeeld hiervan is 47—622, 40-622 (stadsfiets) en 23-622 (koersfiets). Hierbij staat het eerste getal voor de breedte in millimeter van de opgepompte band en geeft het tweede getal de velgmaat (de diameter van de velg) aan, gemeten daar waar de binnenband op de velg rust.

Wat is een ETRTO maat?

De afmetingen van fietsbanden worden tegenwoordig overeenkomstig de Europese band- en velgnorm ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization) beschreven. De ETRTO maataanduiding (bv. 37-622) geeft de breedte (37 mm) en de binnendiameter van de band (622 mm) aan.

Wat betekent ETRTO maat?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven