Is de Citadel van Dinant open?

Is de Citadel van Dinant open?

Alle dagen open van 10 u. tot 17.30 u.

Wat is de Citadel?

Een citadel is een versterking die een vestingstad domineert en zelfstandig verdedigbaar is. Een citadel kan twee verschillende functies hebben: een dwangburcht of dwangkasteel om de inwoners van de stad in bedwang te houden.

Is namen toegankelijk?

De Citadel van Namen is een historische site geclassificeerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Het publiek domein is gelegen aan de samenvloeiing van Samber en Maas, en is open voor wandelaars.

Is Dinant leuk?

Dinant is door zijn prachtige ligging een van de meest vooraanstaande toeristenplaatsen in de Ardennen en ideaal voor een weekendje weg. De terrassen zijn heerlijk gelegen langs de Maas en er straalt een natuurlijke rust uit in het stadje.

Is Dinant bereikbaar?

DINANT is eenvoudig bereikbaar : Station DINANT is opgenomen in het Inter-City net. Station Namen, op 28 km afstand, is het dichtstbijzijnde internationale spoorweg-knooppunt. Dinant bevindt zich aan de oude “handelsroute”: vanuit het noorden van het land – Brussel – Namen – Dinant – Bertrix – Athus – Luxemburg.

Hoe oud is de Citadel van Dinant?

Kom naar de Citadel van Dinant en dompel je onder in meer dan 9 eeuwen geschiedenis. De Citadel, gebouwd in 1815, biedt een bezoek aan dat de geschiedenis van Dinant van de plundering in 1466 tot de oorlog van 14-18, met inbegrip van de periode van Lodewijk XIV en Vauban, vertelt.

Is namen in de Ardennen?

Namen is de liefste stad van de Belgische Ardennen. Om dat te ervaren hoef je geen moeite te doen. Klimmend naar boven ontvouwt zich stukje bij beetje een prachtig uitzicht over de stad, de Samber en de Maas.

Waar parkeren in Namen?

Hier vindt u de lijst van de openbare parkings die in Namen beschikbaar zijn:

 • Parking Hôtel de Ville – Rue des Dames Blanches.
 • Parkeren Léopold – Vierkant Léopold.
 • Parkeren in het centrum – Rue de Fer.
 • Parkeren Gifar – Rue des Echasseurs.
 • Parkeren Beffroi – Place d’Armes.
 • Parkeren in het Gare – Noorderlaan & Herbattelaan.

Is Dinant een mooie stad?

Dinant is een mooie stad in de Belgische Ardennen waar veel te bezichtigen is. Het ligt in de provincie Namen en ligt aan de rivier de Maas. Naast diverse mooie bezienswaardigheden zoals de citadel, grotten, parken of abdijen is de omgeving ook erg geschikt voor de sportieve vakantieganger.

Wat is er te doen in de buurt van Dinant?

Wat te doen en te zien in Dinant, België: 10 tips!

 • Bezoek de Notre-Dame van Dinant.
 • Klim of neem de kabelbaan naar de citadel van Dinant.
 • Bezoek Maison de Monsieur Sax.
 • Loop over de Charles de Gaulle-brug.
 • Drink een biertje in Maison Leffe.
 • Bewonder de rots van Bayard.
 • Maak een rondvaart over de Maas.

Welke rivier stroomt er door Dinant?

Dinant is een stad en gemeente in de Belgische provincie Namen. De stad ligt aan de rivier de Maas. Dinant telt ruim 13.000 inwoners op een totale oppervlakte van 99,80 km².

Hoe hoog is de Citadel van Dinant?

Op 100 meter hoogte boven de Maas zal men kunnen uitkijken op een adembenemend landschap… Ze zullen taferelen ontdekken uit het leven van het Nederlands garnizoen (smederij, keuken, bakkerij) en zullen in de huid kruipen van een soldaat uit de Grote Oorlog die via de loopgraven de vernielde schuilplaats ontvlucht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven