Is een blaasontsteking gevaarlijk?

Is een blaasontsteking gevaarlijk?

Als een blaasontsteking onbehandeld blijft, is het mogelijk dat deze overgaat in een prostaatontsteking of nierbekkenontsteking. Dit gaat vaak gepaard met koorts en een ziek gevoel. Indien u last heeft van een blaasontsteking, moet u ervoor zorgen dat u anderhalf tot twee liter per dag drinkt.

Heb je altijd pijn bij een blaasontsteking?

Symptomen urineweginfectie Kenmerkende klachten van een urineweginfectie zijn pijn bij het plassen, klachten van aandrang en frequent kleine beetjes plassen. Soms doen zich bijkomende klachten voor zoals troebele en/of stinkende urine, koorts, bloed in de urine en pijn in de rug, flanken, onderbuik of genitaalstreek.

Kan je doodgaan aan een blaasontsteking?

In Nederland is in 2010 een vrouw overleden aan een blaasontsteking, omdat de bacteriën in haar lichaam resistent waren geworden tegen antibiotica. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gezegd.

Kun je blaasontsteking hebben zonder pijn bij het plassen?

Soms heb je bij een urineweginfectie geen klachten: dit wordt een asymptomatische urineweginfectie genoemd. Je weet dan niet dat je een infectie hebt.

Hoe voorkom je blaasontstekingen bij vrouwen?

Bij terugkerende blaasontstekingen bij vrouwen zijn er een aantal opties om zelfstandig antibiotica in te nemen: 1 Start zelf met medicatie van zodra je de klachten herkent. 2 Neem eenmalig antibiotica in na elk seksueel contact. 3 Neem preventief antibiotica; dagelijks 1 pil gedurende 6 maanden.

Waarom krijgen vrouwen vaker een blaasontsteking dan mannen?

Vrouwen krijgen vaker een blaasontsteking dan mannen: 1 Doordat bij vrouwen de uitgang van de plasbuis dichterbij de anus ligt. 2 Ook is de plasbuis van vrouwen korter. 3 Bacteriën uit de anus komen zo makkelijker bij de plasbuis en blaas. 4 Ook tijdens het vrijen komen bacteriën in de plasbuis. Daarom kunt u na het vrijen blaasontsteking krijgen.

Wat is de beste behandeling voor een blaasontsteking?

Zwangere vrouwen dienen wel altijd behandeld te worden. Er zijn enkele soorten antibiotica waartussen de huisarts kan kiezen. De meest gangbare behandeling voor een ongecompliceerde blaasontsteking is het antibioticum nitrofurantoïne, 100 mg 3 keer per dag, gedurende 3 dagen.

Welke klachten Kunt u hebben bij blaasontsteking?

In het kort. Bij blaasontsteking kunt u 1 of meer van deze klachten hebben: pijn bij het plassen. vaker kleine beetjes plassen. pijn in de rug of onderin de buik. Bel en breng uw (ochtend)plas voor onderzoek naar de praktijk. Bij blaasontsteking kunt u: 1 week afwachten of de klachten vanzelf overgaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven