Is een buikspierwiel goed?

Is een buikspierwiel goed?

Het buikspierwiel is bedacht als hulpmiddel voor het sterker maken van de buikspieren. Deskundigen zijn het er over eens, dat het trainingswiel behoort tot de beste fitnessapparaten voor buikspiertraining. Daarnaast is het een effectief hulpmiddel voor het sterker maken van de onderrug, schouders en armen.

Is een ab roller goed?

Wel: als “de plank” een geweldige oefening is, dan is een ab wheel oefening een geweldige oefening x 10. Net zoals bij het planken train je met het ab wheel zeer veel spiergroepen tegelijk: je buikspieren, je heupbuigspieren, de onderrugspieren, bovenrugspieren, je schouders, je armen en zelfs je bovenbenen.

Waar is AB Wheel goed voor?

Met de Ab Wheel is het mogelijk om in korte sessies, vanuit huis, veel progressie te boeken. Wanneer je de Ab Wheel oefeningen goed uitvoert pak je naast de buikspieren ook de rug, schouders en armen mee. Door het compacte ontwerp van het apparaat kun je de Ab Wheel makkelijk opbergen.

Hoe werkt de ab roller?

De ab rollout is de ‘basis’ ab roller oefening voor de buik en rug. Deze oefening doe je door op je knieën te gaan zitten met je handen aan de handgrepen. In deze houding rol je zo ver naar voren als je kan (bij voorkeur totdat je borst de vloer raakt), rol de ab roller dan terug naar je knieën.

Welke spieren train je met wieltje?

Dit neemt overigens niet weg dat de buikspieren de primair aangesproken spiergroep is tijdens de training met het buikspierwiel. Maar daarnaast worden ook je rugspieren aangesproken, je schouders én je armen (zowel biceps als triceps).

Wat is een Trainingswiel?

Het trainingswiel is ideaal om uw buikspieren te trainen. Door het doen van roll-outs kunt u vrijwel uw hele core en schouders trainen. Een trainingswiel bestaat uit één of twee wielen met twee handgrepen. Door het uit- en inrollen van dit trainingswiel wordt uw core sterker en traint u vanzelf een sixpack.

Wat is de beste ab roller?

Iron Gym Dit is erg aan te raden want hiermee train je effectief. Deze ab roller is van goede kwaliteit en ook nog eens voordelig geprijsd. Hij is sterk en kan hierdoor verschillende oefeningen en gewichten aan. Dankzij deze ab rollerhoef je niet langer naar de sportschool maar doe je jouw oefeningen gewoon thuis.

Welke Ab Wheel?

Een groot voordeel van een ab wheel is dat je deze gemakkelijk overal kunt gebruiken en mee naartoe kunt nemen. Het is eenvoudig, snel en bijzonder effectief….Beste buikspierwielen – Top 5

 1. 1 – Iron Gym Speed Abs Ab Wheel.
 2. 2 – SKLZ Core Ab Wheels.
 3. 3 – Harbinger Ab Carver Pro Buikspierwiel met kniebeschermers.

Hoe gebruik je een Buikspierwiel?

Het trainen met het buikspierwiel is makkelijk, maar zwaar!

 1. Ga op je knieën zitten en pak met beide handen de handvaten van het trainingswiel.
 2. Plaats het wiel recht voor je.
 3. Rol zo ver mogelijk met het wiel naar voren (in het begin zal het nog niet zo ver zijn, maar naarmate je blijft trainen zal je verder kunnen rollen)

Wat zijn de beste buikspieroefeningen?

De beste buikspieroefeningen voor thuis: top 8

 • Schuine Crunch.
 • Schuine Crunch – deel 2.
 • Reguliere Crunch.
 • Ab Roller plank.
 • Leg Raises.
 • Plank to Push up.
 • Plank Rotations.
 • Dumbbell Side Bend.

Welke spieren train je met een roller?

Een ab roller richt zicht met name op je buikspieren en de stabiliteit van je core. Maar tegelijkertijd train je met een ab wheel je rugspieren, triceps, schouderspieren, heupbuigspieren en zelfs je bovenbenen. Je buikspieren zullen door consistent met een ab wheel aan de slag te gaan aanzienlijk snel groter worden.

Welk apparaat is het beste voor buikspieren?

De buikspiertrainer (ab-trainer) is het veiligste trainingsmiddel voor het trainen van de buikspieren. Door gebruik te maken van een buikspiertrainer belast je de rug minder en wordt de volledige focus gelegd op de buikspieren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven