Is een survival mes legaal?

Is een survival mes legaal?

Bij Shogun zijn alle messen die je kunt kopen 100% legaal om te bezitten. Je hoeft je bij het kopen van een mes bij Shogun dus niet druk te maken of de messen die je koopt wel legaal zijn.

Hoe groot mes mag je op zak hebben?

Een opvouwbaar zakmes van maximaal 28 centimeter (uitgevouwen) met 1 snijkant mag u in de meeste gevallen wel bij u hebben. Dit is afhankelijk van de plaats waar u het mes bij u heeft. Een horecagelegenheid of voetbalstadion mag u bijvoorbeeld niet in met zo’n zakmes.

Is een mes een wapen?

Alle door messen.nl geleverde messen vallen onder de Nederlandse Wapen en Munitie Wet en zijn toegestaan in Nederland.

Welke messen mag je dragen België?

Vrij verkrijgbare blanke wapens Het bezit ervan thuis is vrij, alsook de verkoop en het louter vervoer. De huis- en tuinmessen (ondermeer : zakmessen, vouwmessen al dan niet blokkerend, Opinels, keukenmessen, cutters, werkgerief, enzovoort) die als werktuig ontworpen zijn en niet als wapen, zijn niet verboden.

Is een zakmes legaal in Nederland?

Als het een opvouwbaar mes is met maar 1 snijkant en deze uitgevouwen niet langer dan 28 cm is, is het toegestaan. Stiletto’s, vlindermessen en valmessen zijn geen zakmessen en zijn streng verboden. Lees hier of het toegestaan is om andere messen op zak te hebben.

Is een Kubotan legaal?

De Kubotan is – in tegenstelling tot andere zelfverdedigings middelen zoals pepperspray en traangas – volkomen legaal.

Hoe lang mag een mes zijn?

Als het een opvouwbaar mes is met maar 1 snijkant en deze uitgevouwen niet langer dan 28 cm is, is het toegestaan. Stiletto’s, vlindermessen en valmessen zijn geen zakmessen en zijn streng verboden.

Wat voor soort mes mag je op zak hebben?

Is het verboden om een zakmes op zak te hebben?

Een zakmesje mag in de meeste gevallen wel, maar niet als je bijvoorbeeld in de kroeg, of in een voetbalstadion bent. Messen, zoals stiletto’s, valmessen en vlindermessen zijn strikt verboden. Heb je een valmes, vlindermes of stiletto op zak, dan krijg je een boete.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven