Is een vast mes legaal?

Is een vast mes legaal?

Als het een opvouwbaar mes is met maar 1 snijkant en deze uitgevouwen niet langer dan 28 cm is, is het toegestaan. Stiletto’s, vlindermessen en valmessen zijn geen zakmessen en zijn streng verboden.

Hoe lang mag een dolk zijn?

Een zakmes mag je bij je hebben als hij: Geopend niet langer is dan 28 cm. Geopend wordt door het lemmet te bewegen, dus niet via een knop zoals een automatisch mes.

Wat voor messen zijn verboden?

Messen, zoals stiletto’s, valmessen en vlindermessen zijn strikt verboden. Heeft u een valmes, vlindermes of stiletto op zak, dan krijgt u een boete. Alle messen die niet onder categorie 1 of 4 vallen mag u bezitten, verhandelen en bij u dragen.

Wat voor messen zijn er?

Koksmes of chefsmes. Koksmessen vormen de basis van iedere keuken en ze zijn de eerste stap naar het bereiden van heerlijke gerechten.

 • Officemes. Een officemes mag in jouw keuken niet ontbreken.
 • Groentemes.
 • Vleesmes.
 • Santokumes.
 • Broodmes.
 • Vismes.
 • Wat maakt een mes illegaal?

  Categorie 1 wapens – geheel verboden Stiletto’s (springmessen): messen met zijdelings uitspringend lemmet. Valmessen: messen met vooruitspringend lemmet (met of zonder veer) Dichtklapbare messen met een totale, uitgeklapte lengte boven 28 cm. Dichtklapbare messen waarvan het lemmet meer dan één snijkant heeft.

  Is een Karambit legaal in Nederland?

  Een Karambit mes is niet verboden als het mes niet aan twee kanten een snijgedeelte heeft of (in uitgevouwen toestand) niet langer dan 27 centimeter is. Het Karambit mes kan door feiten en omstandigheden van aantreffen wel onder de Wet Wapens en Munitie categorie 4 vallen. Bijvoorbeeld als het als wapen wordt gebruikt.

  Is een pepperspray verboden?

  In Nederland, alsmede in Aruba, Curaçao, Caribisch Nederland en Sint Maarten, is pepperspray een verboden wapen. Het valt in Nederland in categorie II van de Wet wapens en munitie.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven