Is een walkie talkie?

Is een walkie talkie?

Een walkie talkie is een draagbaar toestel waarmee u kunt zenden en ontvangen, bedoeld voor communicatie tussen twee of meerdere personen. Wanneer deze professioneel gebruikt worden noemen we ze vaak portofoons. Bij particulier gebruik noemen we ze meestal walkie talkies.

Hoe werkt een walkie talkie?

De walkie talkie werkt als volgt. Door middel van het drukken op de PTT toets (Push To Talk) is het mogelijk om uw boodschap over te brengen naar de ontvanger. Wanneer u de knop loslaat, biedt u de mogelijkheid aan de ontvanger om te reageren.

Hoe duur zijn walkie talkies?

Walkietalkies zijn ideaal als je gratis wilt communiceren met anderen. Bij professioneel gebruik wordt de walkietalkie portofoon genoemd. Bij recreatief gebruik is een walkietalkie erg handig, bijvoorbeeld op de camping of skipiste. Daarnaast is het leuk speelgoed voor kinderen.

Wat zijn goede walkie talkies?

Welke walkie talkie het beste bij jou past, hangt grotendeels af van waarvoor je de walkie talkie wilt gaat gebruiken….Daarom houden wij de volgende richtlijnen aan:

 • Stedelijke gebieden: tot 15% van het maximale bereik.
 • Half open gebieden: tot 45% van het maximale bereik.
 • Open gebieden: tot 100% van het maximale bereik.

Wat is het verschil tussen een portofoon en een walkie talkie?

Een portofoon, ook wel walkie talkie genoemd, is een draagbaar zend- en ontvangtoestel voor communicatie tussen meerdere personen. De benaming portofoon wordt voornamelijk gebruikt bij professionele gebruikers (bedrijven). De benaming walkietalkie wordt meestal gebruikt bij apparaten voor recreatief gebruik.

Waar wordt een portofoon voor gebruikt?

Een portofoon, ook wel walkietalkie genoemd, is een draagbaar zend-ontvangtoestel voor communicatie tussen meerdere personen. De benaming portofoon wordt voornamelijk gebruikt bij professionele gebruikers zoals hulpdiensten.

Hoe werkt de walkie talkie op Apple watch?

Hoe start je een gesprek?

 • Op Apple Watch open je de Walkietalkie-app.
 • Tik op de vriend met wie je een gesprek wilt starten.
 • Houd de praatknop ingedrukt terwijl je iets zegt. Staat er verbinden op het scherm? Dan wacht je even tot Walkietalkie verbinding heeft gemaakt.

Hoe werkt Apple Watch walkie talkie?

Een Walkietalkie-gesprek voeren

 • Open de Walkietalkie-app op je Apple Watch.
 • Tik op de naam van een vriend(in).
 • Houd de knop ‘Praat’ ingedrukt en begin met praten. Als de ander aangeeft beschikbaar te zijn, wordt Walkietalkie op zijn of haar Apple Watch geopend en hoort hij of zij wat je hebt gezegd.

Waar kun je walkie talkies kopen?

Op WalkieTalkie.nl kunt u eenvoudig walkie talkies online bestellen die u kunt gebruiken voor recreatieve en professionele doeleinden.

Wat is een goede kinder walkie talkie?

De 3 Beste Walkie Talkies voor Kinderen

 • #1. Herlaadbare Walkie Talkie – BUKI. €46.99. Met de walkie talkies van Buki kan je kind de wereld veilig verkennen.
 • #2. VTech KidiTalkie Walkie Talkie – Kinderspeelgoed. €43.99.
 • #3. Ninzer Walkie Talkie speelgoed 2 stuks | Blauw. €29.95.

Wat is een goede portofoon?

Baofeng BF-888S UHF 5Watt Simpel gezegd is dit de portofoon met de beste prijs kwaliteit verhouding. Deze portofoon is eenvoudig in gebruik, robuust en heeft 16 kanalen. Wij hebben diverse klanten die dit product betere waarderen dan de gerenomeerde merken als Kenwood en Motorola.

Wat is de beste portofoon?

1. Motorola Talkabout T82 Extreme. Deze vergunningsvrije portofoon is het perfecte apparaat voor simpele communicatie, zowel binnen als buitenshuis. De verschillende functies van het apparaat maken deze niet alleen ideaal voor leidinggevende functies, maar ook voor werk buiten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven