Is er medicatie voor incontinentie?

Is er medicatie voor incontinentie?

Voorbeelden zijn darifenacine, flavoxaat, oxybutinine, solifenacine en tolterodine. Duloxetine wordt gebruikt bij stressincontinentie en inspanningsincontinentie. Duloxetine zorgt voor versterking van de spieren rond de urinebuis. U heeft hierdoor minder last van ongewenst urineverlies.

Welke medicatie bij Urge incontinentie?

Bij urgency-incontinentie is blaastraining eerste keus. Indien deze onvoldoende effectief is, ondersteun dan de behandeling met een oraal anticholinergicum met gereguleerde afgifte en/of eenmaaldaagse dosering (darifenacine, fesoterodine, tolterodine, solifenacine).

Hoe wordt stressincontinentie behandeld?

Bij stressincontinentie is een kleine operatie, of TVT-O operatie, vaak de beste oplossing. Hierbij wordt een steunbandje spanningsvrij via de schede onder de plasbuis gelegd en komt uit door twee sneetjes in de liezen.

Wat is een symptoom van Overloopincontinentie?

De voornaamste kenmerken van overloopincontinentie: Geregeld druppeltjes urineverlies. Gevoel te moeten plassen, maar er komt vaak maar een beetje. Volle blaas veroorzaakt soms een gezwollen buik.

Wat zijn oorzaken van Overloopincontinentie en bij welke bevolkingsgroep komt dit het meest voor?

Overloop- of druppelincontinentie komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Bij mannen kan het komen door een prostaatvergroting of een vernauwing van de plasbuis. Bij vrouwen kan een verzakking een oorzaak zijn. Andere oorzaken zijn een urineweginfectie, een zwakke en krachteloze blaas.

Welke medicijnen zijn er voor overactieve blaas?

Voor overactieve blaasklachten zijn diverse medicijnen op de markt:

  • Anti-cholinergica (muscarine receptor antagonist). Er zijn meerdere medicamenten in deze groep.
  • Mirabegron (beta 3 receptor agonist). Dit middel ontspant de blaaswand en verbetert de opslagfunctie van de blaas.
  • Oestrogenen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven