Is gezichtsherkenning toegestaan?

Is gezichtsherkenning toegestaan?

Nee, meestal niet. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag u camera’s met gezichtsherkenning inzetten. Met gezichtsherkenning verwerkt u namelijk biometrische gegevens. Dit zijn bijzondere persoonsgegevens als ze worden gebruikt voor de unieke identificatie van een persoon.

Hoe werkt gezichtsherkenning camera?

Hoe werkt gezichtsherkenning? Gezichtsherkenningssoftware herkent in het camerabeeld de vorm van een gezicht en bepaalt vervolgens de positie van en afstand tussen ogen, mond en neus. Hoe meer punten worden gemeten, hoe nauwkeuriger de gezichtsherkenning. Bij toegangscontrole wordt het gezicht opgeslagen als een code.

Waar wordt gezichtsherkenning voor gebruikt?

Gezichtsherkenning is een manier om te achterhalen of een persoon is wie hij zegt dat hij is. Dat kan dankzij biometrische authenticatie, oftewel: herkenning op basis van meetbare eigenschappen van mensen. Bij gezichtsherkenning meet een computerprogramma de kenmerken van een gezicht met sensoren op.

Welke bedrijven mogen gebruik maken van gezichtsherkenning?

Gezichtsherkenningscamera’s worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en vervoer, en bij gemeenten.

Heeft de politie gezichtsherkenning?

De politie heeft vorig jaar 218.000 foto’s verwijderd uit de database voor gezichtsherkenning. In die databank staan meer dan 2,6 miljoen foto’s van verdachten en daders van een misdrijf waarop een celstraf van meer dan een jaar staat. De foto’s worden meteen na arrestatie gemaakt.

Is handtekening een persoonsgegeven?

Een handtekening is een persoonsgegeven als bedoeld in artikel 1, onder a, van de Wet bescherming persoonsgegevens (nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Nu een handtekening ook een persoonsgegeven is wordt deze ook onleesbaar gemaakt.

Hoe doe je gezichtsherkenning?

Tik op Instellingen. Tik afhankelijk van uw Android-versie op Biometrie en beveiliging, Beveiliging en locatie, of Beveiliging. Tik op Gezichtsherkenning. (Bestaat deze optie niet dan is het toestel er niet geschikt voor.)

Hoe werkt facial recognition?

De gezichtsherkenning maakt gebruik van de TrueDepth-camera, bovenaan het scherm. Hiermee worden miljoenen puntjes van je gezicht gescand en vervolgens zorgen neurale netwerken voor de verwerking van alle data. De TrueDepth-camera maakt een 3D-scan van je gezicht.

Heeft Samsung S21 gezichtsherkenning?

De vingerafdruksensor is opnieuw onder het scherm geplaatst, deze is 1,7x groter dan voorheen, waardoor je de telefoon nog makkelijker kunt ontgrendelen. Daarnaast ondersteunen de S21 smartphones gezichtsherkenning.

Heeft iPhone 7 gezichtsherkenning?

Face ID: Apple’s gezichtsherkenning op iPhone en iPad Met Face ID kun je je Apple-device ontgrendelen, toestemming geven voor aankopen en meer. Face ID wordt gebruikt op recente iPhones en de iPad Pro als alternatief voor Touch ID. Alles wat je wilt weten over Face ID lees je hier!

Is een stem een persoonsgegeven?

Stem = persoonsgegeven? De rechtbank oordeelt dat een stem een biometrisch gegeven is, net zoals een vingerafdruk of de vorm van een iris. Dit soort gegevens kunnen worden gebruikt voor eenduidige identificatie van een persoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven