Is het illegaal om nepkleding te kopen?

Is het illegaal om nepkleding te kopen?

Naast dat merkhouders je civielrechtelijk kunnen vervolgen, kun je ook nog strafrechtelijk worden vervolgd. Dit gebeurt wel alleen in gevallen waar grote hoeveelheden nepkleding worden verkocht. ‘Het zal strafrechtelijk niet zo’n groot probleem zijn als je ooit een keer een nepproduct hebt verkocht’, zegt Meindersma.

Wat als je iets nep koopt op Vinted?

Als je denkt dat het artikel dat je hebt ontvangen nep is, kun je de bestelling opschorten en de verkoper of ons rechtstreeks benaderen. Je moet binnen 2 dagen nadat je artikel is afgeleverd, de onderstaande stappen volgen of contact met ons opnemen.

Wat gebeurd er als je nep kleding verkoopt?

Het verkopen van nep merkkleding mag niet. Sterker nog, het is strafbaar als je bewust namaak producten verkoopt. Voordat de rechter zich hierover strafrechtelijk gezien buigt moet je wel redelijk ver gaan. Maar een goede schadevergoeding en taakstraf behoren dan tot de mogelijkheden.

Wat is illegaal om te verkopen?

Het gaat hier om bijvoorbeeld schoenen, kleding, tassen, dure horloges, illegaal gekopieerde cd’s en dvd’s of parfum. Het is verboden deze na te maken. Het is ook niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen of ze in te voeren.

Waar kan ik namaak kleding kopen?

Waar koop je namaak producten uit China? Namaak producten koop je snel en eenvoudig op één van de Chinese webshops. Een bekende webshop waar je veel replica producten kunt vinden is die van AliExpress Nederland. Daarnaast beschikt ook DHgate over een groot aantal imitatie producten.

Hoeveel nep spullen mag je meenemen uit Turkije?

Alleen voor eigen gebruik, geen handel U mag als reiziger alleen voor eigen gebruik nagemaakte artikelen meenemen naar Nederland. De goederen mogen niet gebruikt worden voor handelsdoeleinden. De Douane kan u vragen om aannemelijk te maken dat u geen handel drijft met de meegenomen namaakartikelen.

Is alles op Vinted echt?

Op het gebied van replica’s heeft Vinted een nultolerantiebeleid. Alle luxeartikelen moeten worden voorzien van een bewijs van echtheid*, anders worden ze verborgen of verwijderd. We kunnen je ook om een bewijs van echtheid* vragen als je artikelen plaatst die gewilde doelwitten voor vervalsers zijn.

Kan je opgelicht worden op Vinted?

Het blijft opletten voor oplichting via zoekertjessites. Een gezin uit Antwerpen is duizenden euro’s kwijt door oplichters die een van de dochters gecontacteerd hadden via “Vinted”, een populaire app om kleren te kopen en te verkopen. Vinted is een populaire app op de smartphone om kleren te kopen en te verkopen.

Is 1 op 1 kleding verkopen illegaal?

1. Mag je namaak merkartikelen doorverkopen als particulier? Nee, dit is illegaal. Namaak merkartikelen mag je wel in bezit hebben, maar deze producten mag je niet te koop aanbieden.

Heeft AliExpress echte merken?

Verkopers met een goede reputatie kunnen daarmee aangeven dat hun producten authentiek zijn. AliExpress is daar zeer streng in, dus je kunt er vanuit gaan dat het dan ook echt klopt. Verder komt het vooral aan op je gezonde verstand gebruiken. Hebben de productfoto’s geen logo?

Is AliExpress illegaal?

Het antwoord is nee, AliExpress is niet illegaal. AliExpress is een online platform met duizenden verkopers die hun producten aanbieden voor consumenten zoals ons. Het probleem is dat AliExpress hier geen controle over heeft. AliExpress kan dus niet weten of een verkoper illegale producten (replica producten) verkoopt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven