Is lavameel goed voor buxus?

Is lavameel goed voor buxus?

Het strooien van lavameel op je buxussen heeft twee voordelen: ♥ In lavameel zit silicium, dat verstevigt de blaadjes en daardoor zijn deze minder aantrekkelijk voor de buxusmot, want moeilijker te knabbelen. ♥ En een buxusmot zal niet snel eitjes leggen op een buxus behandeld met lavameel.

Waarom lavameel?

Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente. Het is rijk aan silicium in goed opneembare vorm voor planten. Silicium verhoogt de weerstand van het gewas en tegen droogte, ziekten en plagen. Naast Silicium bevat het nog 83 andere mineralen die samen de vruchtbaarheid en gezondheid van je bodem verbeteren.

Hoeveel kalk voor buxus?

1 hand meststof (kalk) is ca. 50 gram (tenzij je grote handen hebt). Afhankelijk van de grootte van de plant zijn 2 tot 3 handen mest per voedingsbeurt toereikend. Hoe meer kalk je Buxus krijgt, des de beter zal de plant groeien!

Is de buxus nog te redden?

“Een kaalgevreten buxus kan zich goed herstellen en na enkele maanden is er nog weinig van te zien en als het misloopt: geen paniek en bestrijd de buxusmot, dan komt de buxus weer volledig in vorm.” Met andere woorden: de buxus verliest tijdelijk zijn sierwaarde maar gaat er niet dood van.

Wat zit er in bodemverbeteraar?

De hoofdbestanddelen van bodemverbeteraars zijn veenproducten, voornamelijk tuinturf en zwartveen. Compost wordt ook vaak toegevoegd. Tuinturf en compost bevatten een hoog gehalte organische stof. Dit hoge gehalte organische stof zorgt er onder andere voor dat het bodemleven wordt verrijkt.

Welke planten hebben lavameel nodig?

Zowel grasvlakten, groententuinen als siertuinen varen wel bij het gebruik van lavameel. Iedereen zou de reflex moeten hebben om eerst met lavameel te werken en pas later te kijken of het nog nodig is om bij te mesten met organische meststoffen. In plaats van standaard elk jaar organische meststoffen te strooien.

Is lavameel goed voor rozen?

Je kan lavameel in de siertuin gebruiken op zuurminnende planten zoals azalea en rododendrons, maar ook rozen en buxus worden sterker na een bestuiving met lavameel. In de groententuin kan je het gebruiken voor je prei, ajuin, wortels… Je planten zullen minder snel ziek worden en mooier bloeien!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven