Is lavendel giftig voor konijnen?

Is lavendel giftig voor konijnen?

Slechte groente die NIET gegeven mogen worden: spruitjes, erwten, bonen, kool, prei, ui, bieslook. Enkele giftige planten zijn o.a.: taxus, lavendel, narcis, krokus, geranium, blauwe regen, brem, oleander, rhododendron, buxus, klimop en nog vele anderen.

Kan je wandelen met een konijn?

Voor konijnen is bewegingsvrijheid erg belangrijk. Daarom hebben konijnen een ruim hok nodig met een ren, waar ze lekker kunnen rennen, spelen en springen. Als de tuin goed is afgezet kunt u uw konijn ook los in de tuin laten lopen. En andere optie is wandelen met uw konijn aan een konijnentuigje.

Is bruidssluier giftig voor konijnen?

De konijnen hebben schaduw door de pergola en ze zijn dol op bruidssluier. Deze klimplant groeit als kool waardoor je er regelmatig stengels kan afsnoeien voor de konijnen. In de border rondom de ren mogen alleen planten staan die niet giftig zijn voor konijnen.

Wat doen tegen konijnen?

U kunt konijnen verjagen met verschillende producten, waaronder konijnen verjagen met geur, konijnen verjagen met ultrasoon geluid of met afweerlinten. U kunt voor konijnen bestrijden korrels aanschaffen die een bepaalde geur afgeven, waar deze beesten niet tegen kunnen en daardoor zullen verdwijnen.

Is de lavendel giftig?

Kortom: lavendel uit de tuin kun je gerust eten. Het verhaal dat lavendel giftig is komt mogelijk doordat de planten in tuincentra bespoten zijn. Deze planten worden dus afgeraden om te eten.

Hoe lang moet een konijn los lopen?

In een kooi kan het konijn niet al haar energie kwijt. Om te voorkomen dat het konijn te dik wordt en zich verveelt, moet het dagelijks minstens zes uur loslopen. Door het loslopen langzaam op te bouwen en de kooi op de grond te zetten, kan een konijn leren de behoeften in de kooi te doen.

Hoe was je een konijn?

Het is verstandig om een teiltje water bijvoorbeeld te vullen en uw konijn hierin te zetten. Wanneer u uw konijn nat spuit doet u dit met een zachte straal. Ook gebruik je speciale shampoo voor konijnen. Wanneer u klaar bent met het wassen maakt u uw konijn goed droog.

Is haagbeuk giftig voor konijnen?

Bladeren van linde, berk, haagbeuk, paardenkastanje, ratelpopulier, moerbeiboom, lijsterbes, esdoorn, els, hazelnoot, framboos, braam, vlier en druif kunnen worden gevoerd. De bladeren van els en wilg kunnen de melkafscheiding geheel tot stilstand brengen, zodat men deze ook niet aan zogende voedsters mag geven.

Is bamboe goed voor konijnen?

Het beste antwoord. Ja, onze konijnen hebben een bamboestruik in hun ren. Daar mogen ze gewoon van eten, ook van de takken met bladeren.

Welke geur verjaagt konijnen?

Konijnen hebben een hekel aan de geur van rauwe eieren, hoewel ze er na verloop van tijd wel aan kunnen wennen.

Wat doen tegen konijnen die graven?

Diggingbox. Naast een konijnenren kun je ook kiezen voor de Diggingbox van Bunny Nature. Dit is een houten doos waarin een konijn lekker kan graven met speciaal veilig zand. Dit zand kun je ook los bestellen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven