Is Lucas een Spaanse naam?

Is Lucas een Spaanse naam?

En wij maar denken dat Lucas een echte Hollandse naam was. Nope, maar het is wel een van de meest populaire Spaanse namen in Nederland. Het betekent ‘afkomstig uit Lucanië’, wat dan weer een ander woord voor Italië is.

Welke naam past bij Gabriel?

Alternatieven en suggesties bij Gabriel: Gabriele,Gabriell,Gabryel,Gabrie,Gabrielo,Gabriël,Gavriel,Oliver,Noah,Arthur,Julian,Benjamin,Samuel,Elias..

Hoeveel mensen heten Miguel?

31.500 mannen heten zo.

Welke naam past er bij Sophia?

De naam Sofia is gemiddeld over de afgelopen jaren duidelijk populairder geworden. Alternatieven en suggesties bij Sofia: Safia,Soffia,Sofhia,Sofi,Sofie,Sofija,Sofina,Sofiya,Sophia,Olivia,Julia,Sophie,Julie,Elena,Livia..

Hoeveel mensen in Nederland heten Lucas?

In totaal heten ongeveer 36.600 mannen en jongens Lucas. Geschreven als Lukas komt hij ongeveer 5.000 keer voor. Ook buiten Nederland is Lucas een geliefde naam.

Wat betekent de naam Lukas?

Lukas is afgeleid van Lucas. Lucas is een jongensnaam die is afgeleid van Lucanus. Waarschijnlijk is het een verkorting van de naam Lucanus, die ‘afkomstig uit Lucanië’ betekent. Lucas is de naam van de derde evangelist en schrijver van het boek Handelingen, dat over de wederwaardigheden van de apostelen gaat.

Welke naam past bij Matteo?

Alternatieven en suggesties bij Matteo: Matt,Matteüs,Mattijas,Mateo,Matheo,Matte,Mattes,Mattey,Mattheo,Mattho,Mattio,Lucas,Nathan,Julian,Elias,Samuel,Mats,Tobias..

Welke naam past bij Manuel?

Alternatieven en suggesties bij Manuel: Manel,Manuelo,Manuël,Maxuel,Samuel,Julian,Tobias,Nathan,Lucas,Ruben,Elias,Benjamin..

Wat betekent de naam Miquel?

Herkomst en betekenis Miquel Miquel is afgeleid van Michaël. Michaël is een Hebreeuwse jongensnaam die ‘wie is als God? ‘ betekent. Het is de naam van een van de aartsengelen.

Welke naam past bij Elena?

Deze babynamen passen goed bij Elena:

  • Lotte.
  • Emma.
  • Lars.
  • Jesse.
  • Lynn.
  • Nina.
  • Thomas.
  • Sam.

Wat betekent de naam Sophia?

Sophia is een Griekse meisjesnaamnaam met de betekenis ‘(levens)wijsheid’. Vroeger werd de term ‘hagia sophia’, dat ‘heilige wijsheid’ betekent, wel gebruikt als omschrijving van Christus; later noemde men ook kerken zo.

Hoe heet Lucas?

Lucas stamt van de naam Lucius, afgeleid van het Latijnse ‘lux’: lichtgevend, wit. Lucas is ook een van de schrijvers van het Nieuwe Testament, van onder meer het Boek Lucas. Bekende figuren die deze naam hebben / hadden zijn bijvoorbeeld Lucas van Foreest (schaakgrootmeester) en Lucas van Leyden (kunstschilder).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven