Is Mallorca groter dan Nederland?

Is Mallorca groter dan Nederland?

3.640 km²
Majorca/Oppervlakte

Is Mallorca groter dan Ibiza?

Ibiza is een stuk kleinschaliger dan Mallorca. Dat heeft in eerste instantie uiteraard te maken met de oppervlakte van beide eilanden. Hoewel ook niet bijzonder groot is Mallorca veel uitgestrekter en heeft het veel meer levendige dorpen en steden plus een imposante prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen.

Hoe is het leven op Mallorca?

Mallorca is een ideale zon-, zee- en strand bestemming, niet ver van huis. De stranden zijn er mooi en er zijn in het kustgebied meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden. Er komen op Mallorca twee soorten toeristen. De eerste groep komt er om van de zon en uitgestrekte stranden te genieten.

Hoe groot is Mallorca ten opzichte van Nederland?

Mallorca is gelegen in het westelijke deel van de Middellandse zee, en mag zich het grootste eiland noemen van de Balearen, met een totale oppervlakte van 3625 km² een lengte van 100km en een breedte van 70km, vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Groningen.

Is Mallorca groter dan Kreta?

Met een oppervlakte van 82.462 km2 is het bijna 10x zo groot dan het populaire vakantie-eiland Kreta.

Hoeveel keer groter is Mallorca dan Ibiza?

Het eiland is een zesde van de grootte van de nabijgelegen Mallorca, Ibiza is meer dan vijf keer groter dan Mykonos (Griekenland), of tien keer groter dan het eiland Manhattan. Ibiza is een eiland in de Middellandse Zee, 150 kilometer voor de kust van de stad Valencia, in het oosten van Spanje.

Is Menorca hetzelfde als Mallorca?

Menorca is het kleine broertje van Mallorca, maar biedt meer strandjes op een kleinere en minder dichtbevolkte oppervlakte. Zowat 700 vierkante kilometer telt het eiland – een vijfde van Mallorca – maar wel 216 kilometer kustlijn en zowat een tiende van Mallorca’s bevolking.

Wat voor taal spreken ze in Mallorca?

De hoofdstad is Palma de Mallorca, dat tevens de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín.

Waar moet je zijn op Mallorca?

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Mallorca

  • Alcúdia is al jarenlang een aantrekkelijke bestemming onder strandliefhebbers.
  • Cala d’Or en de directe omgeving staan bekend om de vele kleine baaitjes en stranden.
  • Playa de Palma is een bruisend toeristengebied dat zich uitstrekt van El Arenal tot Ca’n Pastilla.

Hoe vaak past Mallorca in Nederland?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven