Is mijn airco kapot?

Is mijn airco kapot?

Als de airco helemaal niets meer doet is een bezoek aan garage of airco-specialist vrijwel onvermijdelijk. Een oorzaak kan zijn dat de compressor kapot is. Dat is een dure reparatie: de kosten kunnen oplopen tot € 1.000,-. Kapotte bedrading of een kapotte zekering kunnen je airco ook onklaar maken.

Hoe duur is een Aircopomp?

De gemiddelde prijs van alleen een aircopomp ligt om en nabij de vijfhonderd euro, exclusief de arbeidskosten. Uiteraard is deze prijs merkafhankelijk en type-afhankelijk. Al met al kunt u als richtlijn rekenen op een all-in prijs van rond de achthonderd euro.

Wat doet de airco compressor?

De door de motor aangedreven compressor pompt het koelmiddel in het aircosysteem rond. De condensor perst vervolgens het gasvormige koudemiddel samen, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar en koelt het koudemiddel af waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.

Hoe lang gaat auto airco mee?

Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Meestal zal het koudemiddel iedere 3-4 jaar weer aangevuld moeten worden. Van een goed onderhouden airco mag je dan ook in alle redelijkheid een levensduur van tenminste 10 jaar verwachten.

Kun je rijden met kapotte airco?

Het is mede daarom niet aan te bevelen met een kapotte aircopomp te blijven rijden. In sommige gevallen kan het genoeg zijn de aircovloeistof bij te vullen, maar in de meeste gevallen zal een reparatie van de compressor van de airco nodig zijn. Dit is een arbeidsintensieve reparatie en helaas dus erg duur.

Hoe lang gaat een Aircopomp mee?

Meestal zal het koudemiddel iedere 3-4 jaar weer aangevuld moeten worden. Van een goed onderhouden airco mag je dan ook in alle redelijkheid een levensduur van tenminste 10 jaar verwachten.

Wat kost een nieuwe airco in auto?

Het vervangen van de compressor is een dure reparatie, het kan je wel €1000,- gaan kosten. Dit komt omdat ook het complete aircosysteem doorgespoeld moet worden. Een andere reden van een defecte airco kan de verdamper zijn. Ook het vervangen van dit onderdeel kost je redelijk wat geld, namelijk rond de €800,-.

Wat doet een Magneetkoppeling?

De koppeling verbindt de poelie met de aandrijfas van de compressor op het moment dat deze geactiveerd wordt. De elektromagneet trekt de poelie met een dermate hoge kracht naar zich toe, dat de poelie en de aandrijfas van de compressor met elkaar verbonden worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven