Is rode wijn beter dan bier?

Is rode wijn beter dan bier?

Nee, wijn is niet gezonder dan bier. Het wordt wel vaak gedacht, omdat er in wijn, vooral rode wijn, antioxidanten zitten. Voor alle soorten alcohol geldt eigenlijk hetzelfde, hoe meer alcohol u drinkt, hoe groter de kans op schade is. Dit geldt dus ook voor bier, wijn en sterke drank.

Wat is meer calorieen bier of wijn?

Bieren bevatten van nature meer suikers en zijn daardoor nog calorierijker. Een glas pils bevat zo’n 110 Kcal, donker bier tot meer dan 200 Kcal. Ook wijn bevat veel calorieën, zij het minder dan bieren. Een glas rode wijn (10 cl) bevat ongeveer 70 Kcal, een glas witte wijn 120 Kcal.

Waar zit meer alcohol in wijn of bier?

Ja, een standaard glas wijn bevat evenveel alcohol als een glas bier. Elke soort alcoholhoudende drank heeft zijn eigen standaardglas. Op deze manier bevat een standaardglas bier van 5% (250cc), wijn van 12% (100cc) en sterke drank van 35% (35cc) allemaal evenveel pure alcohol (circa 10 gram).

Is wijn beter dan sterke drank?

Een standaardborrelglas zou niet meer mogen bevatten dan 35 cc. In dat geval bevat een standaard wijnglas met wijn (bierglas met bier) evenveel pure alcohol als een standaard borrelglas met whisky; namelijk 12,5 cc pure alcohol. De effecten van alcohol zijn dan bij beide even sterk.

Waar zitten de meeste calorieën in bier of wijn?

kcal

kcal
Rode wijn (100 ml) 82
Bier, pils (250 ml) 110
Droge witte wijn (100 ml) 67
Bier, oud bruin (250 ml) 90

Is wijn of bier gezonder?

Nee. Het wordt wel eens gedacht dat wijn gezonder is dan bier, vanwege de antioxidanten in met name rode wijn, maar dat is niet zo. Voor alle soorten alcohol geldt het principe: hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op schade aan je lichaam en ziektes. Dat geldt voor bier, wijn en sterke drank.

Wat is sterker bier of wijn?

Ja, een standaard glas wijn bevat evenveel alcohol als een glas bier. Op deze manier bevat een standaardglas bier van 5% (250cc), wijn van 12% (100cc) en sterke drank van 35% (35cc) allemaal evenveel pure alcohol (circa 10 gram).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven