Is rubber slecht voor je?

Is rubber slecht voor je?

‘Geen gezondheidsrisico’ Het RIVM heeft nader onderzoek uitgevoerd en daaruit bleek in december 2016 dat er weliswaar stoffen in het rubber zitten die kanker zouden kunnen veroorzaken maar dat er zo weinig van die stoffen uitkomt dat dat geen risico vormt.

Is natuurrubber duurzaam?

Door de wereldwijd toenemende vraag naar natuurrubber is er behoefte aan nieuwe bronnen en risicospreiding. De productie van natuurrubber uit de rubberboom is op zich duurzaam: de boom is hernieuwbaar en het productieproces is milieuvriendelijk.

Is rubber natuurlijk?

Latex of natuurlijk rubber is meestal afkomstig uit de rubberboom: Hevea Brasiliensis. In de boom zit een witte, melkachtige vloeistof wat een mengsel is van rubberdeeltjes en eiwitten in water. Van deze vloeistof kan latex gemaakt worden. Synthetisch rubber wordt gemaakt van aardolie.

Is kunstgras veilig?

Giftig (of kankerverwekkend) is kunstgras dus niet. Het kunstgras van Kunstgrasnet is vrij van rubbergranulaat en zodoende gegarandeerd veilig. Ons kunstgras is geschikt voor kinderen, zeker met de extra valdemping. Ook is het kunstgras brandveilig en geschikt voor huisdieren.

Is rubber duurzaam?

Rubber kan duurzaam uit de bomen gewonnen worden voor ongeveer 35 jaar. Tijdens deze periode neemt de boom ongeveer 20 kg CO2 op uit de lucht. Op deze manier gaan HEVEA producten de opwarming van de aarde tegen. Rubber bomen groeien in tropische klimaten over de hele wereld.

Is latex duurzaam?

Voor het milieu is het latexmatras feitelijk een ramp en is er eigenlijk maar weinig duurzaams aan. Latex wordt het meest gebruikt in producten waar waterdichtheid nodig is. Producten zoals rubberlaarzen, rubberhandschoenen, condooms en regenpakken. Ook worden er matrassen en kussens van gemaakt.

Is rubber een metaal?

Een rubbervormartikel komt tot stand door rubber te vulkaniseren in een metalen vorm, de matrijs. Dit proces wordt vulkaniseren genoemd. Door vulkanisatie ontstaat een degelijk en slijtvast artikel. In dit proces is het ook mogelijk om rubber op metaal of rvs te vulkaniseren.

Hoeveel soorten rubber zijn er?

Simpelweg kun je zeggen dat er twee soorten rubber zijn. Natuurrubber en synthetisch rubber. Synthetisch wil zeggen dat het door de mens wordt gemaakt.

Wat voor soorten rubber zijn er?

Er zijn vele rubber soorten:

  • NR – Natuurrubber. Natuurrubber is een natuurlijke rubbersoort die als voorbeeld dient voor alle synthetisch geproduceerde elastomeren.
  • SBR-Butadieenrubber.
  • Para Rubber.
  • IIR-Butylrubber.
  • CR- Neopreen®
  • EPDM.
  • MQ-Siliconenrubber.
  • NBR-Nitrilerubber.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven