Is stro eten goed voor een paard?

Is stro eten goed voor een paard?

Stro wordt meestal gebruikt als bodembedekking, maar kan ook als ruwvoer worden gegeven. Bijvoorbeeld gerstestro is geschikt als paardenvoer. Het voeren van uitsluitend stro is geen aanrader. Aangezien stro veel onverteerbare vezels bevat kunnen grotere hoeveelheden een slokdarmverstopping of koliek veroorzaken.

Wat als paard vlas eet?

Antwoord: Het eten van vlas kan zeer gevaarlijk zijn en voor verstoppingen in het maag/darmkanaal zorgen. Vlas of stro eten kan diverse oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met verveling, maar vaak is de oorzaak een tekort aan vezels in het rantsoen.

Wat te doen tegen stro eten?

5 nuttige tips om dit tegen te gaan:

  1. Tip 1. Meer ruwvoer. Een eerste stap die je kun doen als je paard zijn stal leeg eet is zorgen dat hij voldoende beschikking heeft tot ruwvoer.
  2. Tip 2. Vermengen met oude bodembedekking.
  3. Tip 3. Voorkom verveling.
  4. Tip 4. Sociaal contact.
  5. Tip 5. Gebruik een onsmakelijke bodembedekking.

Wat is beter vlas of stro?

Het mesten van een paardenstal op vlas kost minder tijd en is minder zwaar werk in vergelijking met stro. Daarnaast zorgt vlasstrooisel voor minder afval en minder mest op de mesthoop. Hierdoor bent u met vlas vaak goedkoper uit dan met stro, want in verhouding heeft u minder strooisel nodig.

Wat is het beste stro voor paarden?

Gerstestro is goed geschikt om te voeren naast ander ruwvoer. Gerstestro is smakelijker dan bijvoorbeeld tarwestro en bevat ook iets meer energie. Stro is zeer vezelrijk en daarom zeer geschikt als buikvulling of als extra caloriearme bron van vezels.

Welk stro voeren paard?

Om als paardenvoer te gebruiken worden haverstro, gerstestro, tarwestro en koolzaadstro gebruikt. Gerstestro en haverstro worden het meest gebruikt. Haverstro is het beste, aangezien het zachter is en de meeste voedingsstoffen bevat.

Hoe lang duurt Verstoppingskoliek?

VERSTOPPINGSKOLIEK DUURT SOMS ENKELE DAGEN Als de darmen trager werken en bijna stil liggen duurt het nog langer. Een verstoppingskoliek kan zo soms meerdere dagen aanhouden. In de tussentijd mag het paard natuurlijk niets meer eten en moet tussendoor rustig stappen om beweging in de darm te krijgen.

Welke bodembedekking voor paard?

Soorten bodembedekking paarden:

  • Tarwestro: bodembedekking voor paarden.
  • Vlas: bodembedekking voor paarden.
  • Houtvezel: bodembedekking voor paarden.
  • Gehakseld koolzaadstro: bodembedekking paarden.
  • Strokorrels: bodembedekking voor paarden.

Welk stro eten paarden graag?

Verschillende strosoorten zijn daarbij ook verschillend in smakelijkheid; haverstro wordt het liefst gegeten, gevolgd door gerst. Tarwe- en roggestro worden minder graag gegeten. Het effect van het ter beschikking stellen van stro is niet alleen direct, doordat paarden na hun hooi nog steeds wat te knabbelen hebben.

Wat is de beste bodembedekking voor paarden?

Stro. Stro is de traditionele bodembedekking voor in de stal. Het ziet er warm en gezellig uit en het paard heeft wat te knabbelen als het veel uren per dag op stal staat. Bovendien is stro in vergelijking met andere strooisels erg goedkoop.

Wat is goedkoper vlas of stro?

Re: wat is goedkoper stro of vlas? Vlas is iets goedkoper als je het op de juiste wijze gebruikt. Dus je nieuwe stalbed aanmaken met 5 pakken en vervolgens eens in de week de natte plek er uit en opstrooien met een nieuw pak.

Welk stro neemt het beste vocht op?

De voordelen van gerstestro tarwestro zijn groot. Tarwestro neemt namelijk veel vocht op, houdt warmte vast en heeft veel volume en is daardoor een ideaal product als bodembedekker voor in de koeienstallen. Tarwestro geeft daarnaast ook extra structuur in het rantsoen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven