Is Turijn een mooie stad?

Is Turijn een mooie stad?

De ruim tweeduizend jaar oude stad Turijn behoort tot de mooiste steden van Italië. De ruim twee miljoen tellende metropool wordt vooral als een zakenstad beschouwd, maar weet dankzij de prachtige barokarchitectuur ook menig toerist te verleiden om een bezoek te brengen aan deze stad.

Waar logeren in Turijn?

U vindt veel hotels in de buurt van het treinstation Porta Nuova. Tegenover het station begint het historische centrum van Turijn bij Piazzo Carlo Felice. Hier staan het driesterrenhotel Hotel Roma Locca Cavour en hotel LH Ligure. Ook het Best Western Hotel Genio ligt bij het station.

Hoeveel dagen Turijn?

Als je wilt kun je Turijn in één of twee dagen ‘doen’, maar als je de tijd hebt dan kun je gemakkelijk drie, vier of vijf dagen in deze leuke boeiende stad doorbrengen zonder dat je je een moment hoeft te vervelen. Wat wij aangenaam vinden aan Turijn is dat het wel toeristisch is, maar niet té toeristisch.

Hoeveel dagen heb je nodig om Rome te zien?

Rome is een grote stad waar heel wat te beleven valt. We zouden je toch aanraden om minstens 4 dagen te rekenen om de stad te bezoeken en te leren kennen. Kan je je 4 dagen vrijmaken om naar Rome te trekken? Dan heb je genoeg tijd om de hele stad te ontdekken.

Wat is er te doen in Turijn?

Stedentrip Turijn: de 20 mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken

  • Piazza Castello.
  • Palazzo Reale.
  • Palazzo Madama.
  • Het Filmmuseum / Mol Antonelliana.
  • Palazzo Carignano.
  • Museo Egizio (Egyptisch Museum)
  • Piazza San Carlo.
  • Museo dell’automobile.

Waar staat Turijn bekend om?

Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte en staat bekend om onder andere de Mole Antonelliana, FIAT en de mooie historische gebouwen aan de vele piazze, waar je op de terrasjes en in de restaurantjes lekker kan eten en drinken.

Waar shoppen in Turijn?

De meeste winkels in Turijn tref je in het centrum: tussen het treinstation Porta Nuova en het Palazzo Reale en tussen de rivier de Po en de Corso Palestro. Maar ook de wijk Crocetta en San Salvario heeft veel leuke winkels.

Waar auto parkeren in Turijn?

Er staan niet overal parkeerautomaten in de straten van Turijn. Parkeerkaarten zijn te verkrijgen bij tabakswinkels, krantenwinkels, cafés en rondlopende parkeerambtenaren. De kosten van het parkeren aan de straat zijn tussen 8.00 uur en 19.30 uur, afhankelijk van de zone, € 1,30 tot € 2,50 per uur.

Is Turijn de moeite?

Turijn is een van de grootste steden van Noord-Italië en ligt ten zuidwesten van Milaan. Het is zowel de hoofdstad van de regio Piemonte als van de provincie Turijn. Dan is Turijn absoluut een goede keuze, want de stad is niet langer een grauwe industriestad van weleer. …

Is Rome lopend te doen?

Het is handig om grotere afstanden af en toe met de metro te doen, maar over het algemeen is Rome een stad die prima te voet te verkennen is. Als je door Rome gaat lopen, zorg dan voor goed schoeisel. De wegen en voetpaden in Rome zijn niet altijd even goed onderhouden.

Hoe lang duurt een citytrip?

Sommige toeristen zeggen dat 3 dagen genoeg is voor een citytrip, anderen kiezen ervoor om een hele week of nog langer te gaan.

Hoe groot is Turijn?

130,2 km²
Turin/Area

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven