Is werken bij defensie iets voor mij?

Is werken bij defensie iets voor mij?

Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair leer je een vak, doe je unieke werkervaring op en ontwikkel je belangrijke competenties. Denk aan goed leren samenwerken in een team, werken onder hoge druk, verantwoordelijkheid dragen en zo duidelijk mogelijk informatie overdragen aan je collega’s.

Wat verdient een officier in het leger?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Infanterie Landmacht Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen de €2173 en €9506. Secundair: Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen).

Hoe is het om militair te zijn?

Het werk als militair is anders dan het gemiddelde werk. Als militair beschik je over een wapen en ben je opgeleid om in een missiegebied je werk uit te kunnen voeren. Dit werk kan leiden tot levensbedreigende situaties waarin moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.

Wat betekent het om militair te worden?

Een militair is een persoon die diensten verricht in dienst van een krijgsmacht van een erkende staat, meestal het vaderland. Militair kan (als bijvoeglijk naamwoord) ook “van de krijgsmacht” betekenen. Om het aantal militairen aan te duiden wordt ook wel het woord troepen gebruikt.

Hoe is werken bij Defensie?

Defensie is niet zomaar een werkgever. Met een baan bij het ministerie van Defensie investeer je in je toekomst. Direct of indirect werk je aan vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. Hier werk je als inkoper, ICT’er, technicus, communicatiemedewerker of in één van de vele andere burgerfuncties.

Wat verdient een beroepsmilitair?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Militair Het salaris voor een militair begint bij € 988,26 per maand voor een soldaat 3e klasse, dit is de laagste functie voor starters. De hogere salarissen zijn weggelegd voor de officiers, generaals en admiraals. Dit kan oplopen tot € 10.667,77 voor een Generaal.

Welke vakken heb je nodig voor het leger?

Met je VWO-diploma kun je kiezen uit drie wetenschappelijke bachelors aan de Nederlandse Defensieacademie: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) of Militaire Systemen en Technologie (MS). Je kunt je niet zomaar aanmelden voor een studie bij Defensie.

Wat doet een beroepsmilitair?

Als militair zorg je voor vrede en veiligheid binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Je kunt worden uitgezonden naar crisisgebieden overal ter wereld. Dat kan zijn voor een vredesmissie, maar ook voor humanitaire hulpverlening. Humanitair betekent mensgericht.

Hoe lang moet je zijn om militair te worden?

Leeftijdsvoorwaarden. Voor de militaire functies moet je steeds voldaan hebben aan de schoolplicht maar je hebt ook maximumleeftijden. En die gaan van 25 jaar tot 33 jaar. Bij elke functie staat die leeftijd aangegeven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven