Is Zwitserland rechts of links?

Is Zwitserland rechts of links?

Zwitserse partijen

Politieke partij Oprichtings jaar Richting
Burgerlijk-Democratische Partij Bürgerlich-Demokratische Partei Schweiz/ Parti bourgeois démocratique suisse/ Partito Borghese Democratico Svizzero/ Partida burgais democratica Svizra 2008 centrum-rechts

Hoe werkt Zwitserse referendum?

Viermaal per jaar is er de mogelijkheid voor een referendum in Zwitserland. Een referendum kan worden gehouden over parlementaire besluiten of over een burgerinitiatief (zie Politiek in Zwitserland). Dit is een overzicht van verschillende landelijke referenda die gehouden zijn.

Waar draait de Zwitserse economie op?

De Zwitserse economie is gebaseerd op hooggekwalificeerde arbeid en goed opgeleide arbeidskrachten. Belangrijke sectoren zijn de microtechniek, de hoogtechnologie, de biotechnologie, de farmaceutische industrie evenals de knowhow in de banken- en verzekeringssector.

Wat is de staatsvorm van Zwitserland?

Bestuurlijk gezien is het een federale republiek bestaande uit 26 kantons. Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad, maar Bern vervult in de praktijk die rol en wordt ook officieel aangeduid als ‘bondsstad’. Het is ook de plaats waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat in 1848.

Waar ging het laatste referendum over in Zwitserland?

Het facultatief referendum over de wetswijziging van 14 december 2018 van het Zwitsers Strafwetboek en het Zwitsers Militair Strafwetboek tot bestraffing van discriminatie en het aanzetten tot haat op grond van seksuele geaardheid, ook het referendum over de uitbreiding van de antiracismewetgeving.

Wat is het mooiste meer van Zwitserland?

De Blausee, de naam is overduidelijk. Terwijl de Oeschinensee vaak het mooiste meer van Zwitserland wordt genoemd. Digital Nomad Corno gaat op ontdekkingstocht naar deze twee bergmeren bij Kandersteg in het Berner Oberland. De schitterend gelegen Oeschinensee.

Welk meer is het grootste van Zwitserland?

Het meer van Neuchâtel. Vlakbij het Lac Léman ligt het meer van Neuchâtel. Met een oppervlakte van 217,9 km² is dit het grootste meer dat volledig in Zwitserland ligt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven