Kan airco gevaarlijk zijn?

Kan airco gevaarlijk zijn?

Toxicologen en longspecialisten zijn het er al langer over eens: airconditioning is eigenlijk helemaal niet ongezond. Je kunt er dan ook niet ziek van worden. Het is wel waar dat je kans loopt op een infectie als je je airco foutief gebruikt.

Kan een airco ontploffen?

Airco’s zijn tegenwoordig volkomen veilig. Bij het produceren hebben de fabrikanten al veel veiligheidsvoorzieningen in gebouwd. Zo wordt er ingegrepen als het apparaat te warm wordt of als de spanning te hoog oploopt. Het risico op kortsluiting, brand en eventuele explosies is hierdoor minimaal.

Kun je door airco ziek worden?

“Je kunt niet ziek worden door de airco. Maar als je al wat bij je draagt, bijvoorbeeld verkoudheid, kan dit virus door afkoeling wel sneller worden verspreid.” “Hetzelfde geldt wanneer je van een koude aircoruimte ineens naar warme buitenlucht gaat. Je kunt daardoor niet verkouden worden.

Hoe lang mag een airco aanstaan?

Een airconditioning zorgt voor een optimale temperatuur, maar zorgt ook voor het zuiveren en ontvochtigen van de lucht. De airco kan dus het gehele jaar door gebruikt worden.

Kan een airco 24 uur per dag aan?

Laat de airco niet de hele dag aan staan, dat slurpt energie op! Het is beter om de airco alleen aan te zetten in de kamer die je op dat moment gebruikt. Heb je een oudere airco? Let dan wel even op, het koudemiddel (een sterk broeikasgas) in veel oudere airco’s is namelijk schadelijk voor het klimaat.

Kan een mobiele airco in brand vliegen?

Een airco koop je om de temperatuur in je huis laag en aangenaam te houden, niet om de boel te verhitten. Toch is dat precies wat de Sensys mobiele airco zou kunnen doen. Bouwmarkt Praxis waarschuwt ervoor dat het apparaat in brand kunnen vliegen en roept het terug.

Kan een ventilator brand veroorzaken?

Let vooral op apparaten die een ventilator hebben om oververhitting te voorkomen, of waarin lucht wordt aangejaagd. Als de warmte niet goed weg kan door bijvoorbeeld opgehoopt stof, is er brandgevaar. De warmte kan in combinatie met stof binnenin het toestel brand veroorzaken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven