Kan een bananenplant zweten?

Kan een bananenplant zweten?

Net als mensen kunnen bananenplanten namelijk zweten. Vaak ziet u in de ochtend druppels hangen aan de randen van de bladeren. Dit is normaal en men noemt dit officieel guttatie. Het is schoon water wat verder geen kwaad kan.

Welke bananenplant is winterhard?

De Musa basjoo is de meest winterharde bananenplant die temperaturen kan verdragen tot -7C. De wortels zijn nog sterker, deze kunnen -15C/-20C verdragen (in de volle grond). Het is ook de beste bananenplant om in uw tuin uit te planten.

Hoe vaak moet een bananenplant water?

De bananenplant heeft in de zomer zeker elke dag water nodig. In de winter verdampt er minder water via de bladeren van de plant en is ongeveer twee keer per week water geven voldoende. Je geeft het water altijd van bovenaf aan de plant en niet via de wortels. De wortels kunnen wel gaan rotten als ze te nat zijn.

Hoe bescherm ik mijn bananenplant in de winter?

De wortels kun je tegen de vorst beschermen met een mulchlaag, vliesdoek of jute. Indien je de schijnstam ook wilt laten overwinteren, moet hij beschermd worden tegen de vorst door hem in te pakken met rieten matten, vliesdoek of jute.

Kan een bananenplant tegen zon?

Bananenplanten groeien oorspronkelijk in de tropen, in de felle zon en de hete vochtige lucht. Bij de kweker staan ze echter in gefilterd licht, dus zet een nieuwe Musa thuis nooit direct voor een raam op het zuiden, maar laat je nieuwe plant rustig aan de directe zon wennen.

Kan een bananenplant binnen?

Een donkere hoek of een woonkamer waar te weinig licht binnen komt is niet geschikt voor een bananenplant en dan is een teleurstelling bijna onvermijdelijk. Een plek vlakbij het raam of buiten op het terras in de zomer is ideaal voor deze plant. Maar let op met te direct zonlicht.

Is een bananenplant winterhard?

De meeste bananenplanten zijn niet geschikt voor buiten, door het feit dat de planten niet winterhard zijn. De Musa Basjoo is echter wel winterhard en kan dus buiten geplaatst worden. De andere Musa soorten kunnen niet buiten worden geplaatst in dit klimaat.

Kan bananenplant tegen vorst?

In principe kan een bananenplant met de vorst die we tegenwoordig in Nederland gewend zijn buiten blijven staan. Het gedeelte van de plant dat boven de grond zit zal tijdens de vorst afsterven maar de wortels niet.

Hoe verzorg je een bananenplant?

Hoe een bananenplant verzorgen?

  1. Wat betreft de standplaats kan bananenplant alles hebben van veel licht tot half schaduw.
  2. De kluit mag altijd een beetje vochtig zijn, deze kamerplant houdt wel van een slokje.
  3. De bananenplant vindt het heerlijk om af en toe een sproeibeurt te krijgen.

Kan een bananenplant teveel water krijgen?

Als je ‘m teveel vocht geeft gaan de wortels rotten, dat wil je niet. Als de grond zo’n 5 á 6 dagen na het water geven nog vochtig is, geef je teveel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen is dit juist een teken van te weinig water.

Kan een bananenplant overwinteren?

Overwinteren. In principe kan een bananenplant met de vorst die we tegenwoordig in Nederland gewend zijn buiten blijven staan. Het gedeelte van de plant dat boven de grond zit zal tijdens de vorst afsterven maar de wortels niet.

Kan een bananenboom buiten?

Een bananenplant kan heel goed buiten staan maar zorg er wel voor dat de plant in een grote bak staat. Zorg er ook voor dat de plant op een plek in de tuin staat waar hij genoeg zonlicht krijgt, hier is de bananenplant dol op!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven