Kan een breuk negatief zijn?

Kan een breuk negatief zijn?

De regels van het vermenigvuldigen van breuken zijn als volgt: Een negatieve breuk vermenigvuldigen met een positieve breuk geeft een negatieve uitkomst. Een positieve breuk vermenigvuldigen met een negatieve breuk geeft een negatieve uitkomst.

Hoe bereken je breuken min en plus?

Hoe werkt het optellen van breuken? Bij het optellen van breuken moet je eerst zorgen dat de noemers gelijk zijn en tel je de tellers bij elkaar op. Als de noemers niet gelijk zijn moeten deze eerst gelijknamig gemaakt worden. Om breuken op te tellen is van belang dat deze gelijknamig zijn.

Hoe moet je breuken min doen?

Hoe werken de minsommen met breuken? Bij het aftrekken van breuken worden de tellers van elkaar afgetrokken en blijven de noemers staan. Voorwaarde is wel dat de noemers gelijk zijn. Is dit niet zo dan moeten de noemers eerst gelijknamig gemaakt worden voordat de tellers van elkaar afgetrokken kunnen worden.

Hoe tel je ongelijke breuken op?

Bij het optellen van ongelijknamige breuken moet je de noemers eerst gelijk maken. Je probeert de noemers zo klein mogelijk te maken. Stel dat je twee pizza’s hebt besteld voor jou en je kind.

Hoe doe je breuken keer?

Bij het vermenigvuldigen van breuken moeten de tellers met elkaar worden vermenigvuldigd en de noemers met elkaar worden vermenigvuldigd. Ook bij het delen van breuken hoeven de noemers niet hetzelfde te zijn. Voor delen geldt: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde (van die breuk).

Hoe maak je 2 breuken gelijknamig?

Vermenigvuldig de noemer van de tweede breuk met de teller van de eerste breuk. De breuk 2⁄4 is dan gelijk aan 6⁄12 . Je hebt de breuken uit de voorbeeldsom nu gelijknamig gemaakt.

Hoe reken je breuken optellen uit?

Door bij één of beide breuken de teller en de noemer te vermenigvuldigen met hetzelfde getal (en getal verandert immers niet als je het met 1 vermenigvuldigd) kun je er voor zorgen dat de noemers van de breuken gelijk worden. Tel de tellers van de breuken bij elkaar op.

Hoe vermenigvuldig je Ongelijknamige breuken?

Je kunt ongelijknamige breuken met elkaar vermenigvuldigen door:

  1. de teller x de teller (onthoud: de teller is het cijfer boven de breukstreep) te doen en.
  2. de noemer x de noemer (onthoud: de noemer is het cijfer onder de breukstreep) te doen.

Hoe bereken je breuken elkaar?

Bij een breuk bereken je eerst alles boven de deelstreep, vervolgens alles onder de deelstreep en dáárna deel je het pas door elkaar. Als geheugensteuntje kun je doen alsof alles zowel boven als onder de deelstreep tussen haakjes staat. Als je een breuk tegenkomt, wil je die zo ver mogelijk vereenvoudigen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven