Kan een kat mee in het vliegtuig?

Kan een kat mee in het vliegtuig?

Aan boord van onze vluchten mag je je hond of kat meenemen. Uiteraard willen we het beste voor je trouwe viervoeter tijdens de vlucht. Daarom moet altijd iemand met het dier meereizen en mag je huisdier alleen mee aan boord als hij ouder is dan 3 maanden en 21 dagen.

Welke dieren mogen mee in het vliegtuig?

Hond of kat mee in het vliegtuig Katten en kleine honden kunnen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen meereizen in de cabine. Je mag je trouwe vriend in de cabine vervoeren in een officiële dierenreistas of kennel waarin je viervoeter comfortabel kan staan en liggen. Deze tas of kennel wordt onder je stoel geplaatst.

Welke honden mogen in het vliegtuig?

Hoe worden honden vervoerd in een vliegtuig?

Maatschappij Voorwaarden hond mee in vliegtuig Max. gewicht en afmetingen
Transavia 10 kg 47 x 30 x 27 cm
TUIfly Cabine bij beperkt aantal vluchten binnen Europa 10 kg 50 x 35 x 30 cm
Turkish Airlines 8 kg 55 x 40 x 23 cm
United Airlines n.v.t 46 x 28 x 28 cm

Welke honden mogen niet mee in vliegtuig?

Welke honden mogen vaak NIET met jou mee in het vliegtuig?

  • Amerikaanse- of Engelse Stafford (pitbulls) of vergelijkbare honden,
  • Mastiff (incl. boerboels) of vergelijkbare honden,
  • Tosa of vergelijkbare honden,
  • Rottweilers of vergelijkbare honden.

Wat kost het om een kat mee te nemen in het vliegtuig?

Per vlucht kan er maximaal twee huisdieren in het ruim vervoerd worden. De kosten zijn €60,- per huisdier, per enkele reis. Toegestaan wordt om twee puppy’s/kittens uit ’t zelfde nest of een moeder en een puppy/kitten in een kennel te vervoeren.

Hoe oud moet een pup zijn om te vliegen?

Dat kan pas als hij ouder is dan drie maanden plus 21 dagen! Dit is een gevolg van de regels die zijn opgesteld om verspreiding van rabiës (hondsdolheid) tegen te gaan. Binnen de EU geldt dat pups onder drie maanden niet heen en weer mogen reizen tussen landen en dus niet mee op vakantie kunnen.

Kan een konijn in het vliegtuig?

,,We begrijpen dat het heel vervelend is dat het konijn niet aan boord mag. Dit is inderdaad alleen mogelijk voor honden en katten. Alle andere huisdieren moeten als vracht worden vervoerd.” De webcaremedewerker van KLM stelt Stampertje gerust: ,,Geen zorgen, dit betekent niet dat we minder om je geven.

Hoeveel kg hond vliegtuig?

– Huisdier in de cabine: Kleine honden of katten mogen op KLM-vluchten meereizen in de cabine, in een kennel of reistas voor dieren met maximale afmetingen van 46x28x24 cm waarin het dier gemakkelijk kan rechtop staan. Samen mogen ze het maximumgewicht van 8 kg niet overschrijden.

Waar plassen honden in vliegtuig?

In het bagageruim. Je hond wordt vervoerd in een bench in het bagageruim van jouw vlucht. Deze bench moet aan bepaalde regels van de luchtvaartmaatschappij voldoen om te verzekeren dat jouw hond veilig aankomt op de plek van bestemming. Als jouw bench wordt afgekeurd, kan de maatschappij jouw hond weigeren.

Hoe vliegen honden?

In het bagageruim: je vliegt altijd in het zelfde vliegtuig als je hond, maar je zit niet bij elkaar. Je hond reist in een bench in het bagageruim, in een temperatuur-gecontroleerde omgeving. In de cabine: je vliegt samen met je hond en je hond moet in een reistas passen.

Is vliegen slecht voor een hond?

Over het algemeen zijn gezonde volwassen honden goed in staat om met het vliegtuig te reizen. Toch moet je altijd met jouw dierenarts overleggen als je jouw huisdier wilt laten vliegen. Kortsnuitige honden kunnen moeite krijgen met ademhalen op grote hoogte, dus het is beter als zij niet met het vliegtuig gaan.

Wat moet ik doen als mijn hond mee gaat vliegen?

Over het algemeen zijn er drie manieren om je hond mee te nemen: in de cabine: je vliegt altijd samen met je hond en je hond moet in een reistas passen. in het bagageruim: je vliegt altijd in het zelfde vliegtuig als je hond. Je hond wordt vervoerd in een bench die aan bepaalde regels moet voldoen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven