Kan een koelkast tegen de muur?

Kan een koelkast tegen de muur?

Zorg dat de warmte die achter uw koelkast of diepvriezer vrijkomt, gemakkelijk weg kan. Plaats een vrijstaand toestel daarom nooit vlak tegen een muur, maar houd een spatie van 8 à 10 cm over. U kunt uw koelkast zo ver tegen de muur zetten totdat de spacers de muur raken.

Hoeveel cm moet een koelkast van de muur?

Zorg ervoor dat de achterkant van de koelkast minimaal 10 centimeter van de muur af staat, zodat de warme lucht makkelijk weg kan stromen.

Kan een koelkast in de schuur?

Een geïsoleerde schuur of garage komt niet onder de tien graden Celsius. Een koelkast die tot die omgevingstemperatuur kan, is geschikt om in de schuur te zetten.

Waar blijft het condenswater van een koelkast?

In de achterwand van de koelkast zit een gaatje voor condensafvoer. Als die koelkast-waterafvoer verstopt is, kan het water niet afgevoerd worden. Daarbij is een verstopt afvoergaatje een ideale plek voor de groei van schimmels. Zorg dus dat het condenswater makkelijk kan weglopen!

Hoeveel ruimte heeft een vrijstaande koelkast nodig?

De juiste afstand van koelkast tot muur Houd een afstand van tenminste 8 – 10 cm tussen koelkast en muur aan om een goede luchtafvoer te creëren. Op deze manier kan de warme lucht makkelijk wegstromen. Veel koelkasten worden geleverd met spacers.

Kan een vriezer op een koelkast staan?

Het is niet aan te raden om twee apparaten op elkaar te plaatsen. Een koelkast koelt niet en een vrieskast vriest niet maar deze apparaten voeren warmte af. Het onderste apparaat, bijna altijd de vrieskast, zal de koelkast “voorverwarmen. Het energieverbruik van de koelkast kan hierdoor stijgen.

Hoeveel ruimte naast vriezer?

Dit is te voorkomen door minimaal 5 cm ruimte tussen de apparaten vrij te houden.

Kan een koelkast in de vrieskou staan?

De meeste koelkasten werken niet meer goed als de omgevingstemperatuur lager is dan 10 graden Celsius. Een koelkast buiten in de winter zal zeker te koud worden. Als de omgevingstemperatuur te laag of juist te hoog is, kan de temperatuur in het apparaat te ver oplopen en zorgen voor een hoog energieverbruik.

Kan een koelkast onder een overkapping?

Een buitenkoelkast is een koelkast die bestand is tegen lagere omgevingstemperaturen, waardoor je hem bijvoorbeeld in een onverwarmde schuur of onder een overkapping kunt plaatsen.

Hoe komt het dat mijn koelkast aanvriest?

Wanneer de lucht wordt gekoeld in de koelkast kunnen de koelelementen ervoor zorgen dat het vocht in de koelkast bevriest, de condens die je ook wel ziet in de koelkast vriest aan. Maar wanneer er heel veel ijs in de koelkast zit betekent dit meestal dat er iets defect is.

Waarom zweet mijn koelkast?

Vocht in de koelkast is in de meeste gevallen niet erg en wordt dus veroorzaakt door het koelproces. Blijft er een laagje water in de koelkast liggen? Dan kan het afvoergaatje voor het condenswater verstopt zitten. Regelmatig de koelkast schoonmaken zal dit voorkomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven