Kan een vuurwapen tegen water?

Kan een vuurwapen tegen water?

Ja, het antwoord hiervoor en het filmpje demonstreren het. Echter er is wel een belangrijke maar, het geldt niet voor alle vuurwapens.

Kan een kogel door water?

Een normale kogel vliegt onder water amper een meter ver.

Wat voor wapens heeft de marechaussee?

Het Heckler & Koch HK416-aanvalsgeweer is de vervanger van de Colt C8A1GD (geluidsdemper). Het 5.56mm-wapen is in gebruik bij alle speciale eenheden van Defensie. Daarnaast beschikt het Korps Commandotroepen over de grotere broer van de HK416: de HK417. Dit wapen is vrijwel identiek aan de HK416.

Hoe ver kun je schieten met een pistool?

Iemand die het goed kan kan gemiddeld op 50 meter afstand nog goed raak schieten. Ongeoefende mensen hebben er al moeite mee om op 7 meter afstand het doel te raken.

Kan een pistool onder water schieten?

Ja hoor, dat kan.

Hoe ver kan een kogel gaan?

In de afwezigheid van luchtweerstand kan je die maximale hoogte makkelijk vinden uit de wet van behoud van energie. Voor een startsnelheid van 300 m/s kom je dan uit op een kleine 4.6 kilometer. Die kogel zal terug naar beneden vallen en kan daar inderdaad iemand verwonden, zelfs dodelijk.

Wat voor wapens heeft het Nederlandse leger?

Het Colt C7-geweer is het standaardwapen van de Nederlandse krijgsmacht. Met het wapen kunnen geoefende militairen doelen raken op zo’n 400 meter. De MAG (Mitrailleuse d’Appui General, machinegeweer algemene ondersteuning) is een luchtgekoeld, middelzwaar machinegeweer.

Wat voor wapens heeft Defensie?

Van het persoonlijke wapen van militairen, het Colt C7/C8-geweer tot mortieren en het Patriot-luchtverdedigingssysteem.

Hoe ver komt een pistool kogel?

De gassen die vrijkomen door de enorme verbranding van het kruit, ontwikkelen een enorme druk. In een 9mm Para patroon tot 2500 atmosfeer (at) en in een geweer patroon tot zo’n 4000 at of meer. Al naar gelang het soort wapen, het kaliber en de kruitlading vliegt de kogel enige honderden of zelfs duizenden meters ver.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven