Kan ik bredere banden monteren?

Kan ik bredere banden monteren?

Graag zou ik grotere velgen (bijv. 15 inch) en bredere banden willen monteren. Is het waar dat na zulke veranderingen de teller onnauwkeurig wordt? Vervangende banden kies je volgens deze regel: de banddiameter mag niet meer dan 1,5 procent groter en 2 procent kleiner zijn dan de banddiameter van de originele band.

Kan ik andere bandenmaat gebruiken?

Elke autofabrikant adviseert een bepaalde bandenmaat, maar u kunt ook een alternatieve bandenmaat kiezen. U kunt bredere of smallere banden ten opzichte van de originele gebruiken. De keuze van een alternatieve bandenmaat is meestal het gevolg van een andere velgdiameter.

Heb ik extra load banden nodig?

Met XL-banden wordt meer kilometers gereden zonder interne schade als gevolg van gebruik, zelfs bij zwaar gebruik. De voorwaarde is om de door de voertuigfabrikant aanbevolen druk te respecteren. De versterking van een band heeft invloed op de grotere weerstand tegen mechanische schade veroorzaakt bv.

Hoe brede band op velg?

Correspondentie tabel afmetingen van banden/velgen

Breedte van de velg Minimale breedte van de band Aanbevolen breedte van banden
5 155 165 of 175
5.5 165 175 of 185
6 175 185 of 195
6.5 185 195 of 205

Hoeveel mag een band afwijken?

Ondanks u met de bandbreedte binnen dit bepaald bereik dient te blijven, mag de hoogte van de band maximaal 2 procent afwijken van de originele fabrieksmaat. Varieert de hoogte en dus de wielomtrek met meer dan 2 procent dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op de rijprestaties en op de kwaliteit van uw auto.

Welke bandenmaten komen overeen?

Bandenmaat omrekenen: wat zijn belangrijke aspecten?

Breedte van de velg (inch) Minimum breedte van de band (mm) Ideale breedte van de band (mm)
5,0 155 165 of 175
5,5 165 175 of 185
6,0 175 185 of 195
6,5 185 195 of 205

Hoeveel procent mag een band afwijken?

Wat is een extra load band?

Versterkte of EXTRA LOAD-banden (XL-banden) zijn bestemd voor zware voertuigen of voertuigen met een krachtige motor. De zijwanden van versterkte banden zijn harder dan die van klassieke banden, die “SL-banden” worden genoemd (SL = “Standard Load”).

Wat betekent XL op een band?

XL-banden. XL-banden hebben niks te maken met erg grote banden – ze zijn versterkt. Dit betekent dat de draagcapaciteit is verhoogd. Het laadvermogen wordt weergegeven door de laadindex (loadindex).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven