Kan ik een Belgisch paspoort aanvragen?

Kan ik een Belgisch paspoort aanvragen?

Belgen die in België wonen, vragen hun internationaal paspoort aan bij het gemeentebestuur van hun woonplaats. Vraag uw paspoort zeker op tijd aan. dringende procedure: Als de gemeente de aanvraag vóór 15 uur doorstuurt, kan het paspoort zelfs de werkdag na de aanvraag bij de gemeente worden afgeleverd.

Kan ik met een briefadres een paspoort aanvragen?

Als u dakloos bent en een paspoort of ID-kaart nodig hebt, kunt u het volgende doen: Een briefadres aanvragen bij de gemeente. Een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij een grensgemeente.

Kan ik als Nederlander een Belgische identiteitskaart aanvragen?

U kunt zich in België identificeren met een: Belgisch paspoort of elektronische identiteitskaart (eID) paspoort of ID-kaart van een EU- of EER-land. paspoort van een ander land met een geldige sticker voor verblijf.

Waar kan ik Nederlands paspoort aanvragen?

Woont u als Nederlander in het buitenland? Dan kunt u bij de meeste Nederlandse ambassades en consulaten generaal een nieuw paspoort of een identiteitskaart aanvragen. Dit kan ook bij de gemeentebalie op Schiphol en bij een aantal gemeenten.

Wat heb je nodig voor ID-kaart kind?

Vanaf 12 jaar: zelf aanvragen

  • 1 kleurenpasfoto die maximaal 6 maanden oud is.
  • Zijn of haar huidige ID-kaart én paspoort, als uw kind die heeft.
  • Bij voorkeur een pinpas, anders contant geld.
  • Als u als ouders mee moet komen: een geldig identiteitsbewijs van uzelf (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)

Hoe krijg ik een Belgische identiteitskaart?

Aanvragen (met oproepingskaart of op eigen initiatief)

  1. Vanaf de leeftijd van 12 jaar krijgt u, van de gemeente waar u woont, automatisch een oproepingskaart om uw eID aan te vragen bij de dienst Burgerzaken van uw gemeente.
  2. In een aantal gevallen kunt u ook op eigen initiatief een eID aanvragen bij uw gemeente:

Hoeveel kost een Belgische identiteitskaart?

Een eID kost 20 €, ongeacht de leeftijd van de aanvrager.

Belgen die in België wonen, vragen hun internationaal paspoort aan bij het gemeentebestuur van hun woonplaats. Vraag uw paspoort zeker op tijd aan. dringende procedure: Als de gemeente de aanvraag vóór 15 uur doorstuurt, kan het paspoort de eerste werkdag na de aanvraag bij de gemeente worden afgeleverd.

Waar kan ik een internationaal paspoort aanvragen?

Een reispas of internationaal paspoort is een officieel reisdocument waarmee je naar landen buiten de Europese Unie kunt reizen. Sommige landen vragen dat de reispas nog 6 maand geldig is bij aankomst. Je kunt een reispas aanvragen aan het loket in gewone, dringende en superdringende procedure.

Hoe lang duurt paspoort aanvragen Belgie?

Het is altijd mogelijk om een paspoort in normale procedure aan te vragen (vijf werkdagen) of in dringende procedure (1 werkdag) bij uw gemeentebestuur, onder voorbehoud van beperkende maatregelen die door deze laatste worden genomen.

Wat heb je nodig voor een internationaal paspoort?

Identiteitskaart. Als u naar het buitenland reist, moet u altijd uw Belgische identiteitskaart meenemen. Voor sommige landen, bijvoorbeeld voor alle EU-landen, volstaat uw identiteitskaart trouwens als reisdocument. Voor andere landen hebt u boven op uw identiteitskaart een paspoort en soms zelfs een visum nodig.

Wat kost een internationaal paspoort?

Meerderjarigen: gewone procedure: 70,55 euro (vanaf 1 januari 2021) spoedprocedure: 251,09 euro (vanaf 1 januari 2021) Superdringende: 311.09 euro (vanaf 1 januari 2021)

Hoe lang duurt het om een internationaal paspoort aan te vragen?

hoe lang duurt de aanvraag? Je reispas is klaar op de zevende werkdag na de aanvraag. Er bestaat ook een spoedprocedure: in dat geval is je reispas klaar op de tweede werkdag na je aanvraag, maar betaal je aanzienlijk meer.

Hoe lang duurt het om een paspoort te laten maken?

Het duurt maximaal 4 weken na de aanvraag voordat u uw paspoort kunt ophalen. In sommige gevallen kan deze termijn met 4 weken verlengd worden. Bijvoorbeeld als er aanvullend onderzoek gedaan moet worden naar uw identiteit, nationaliteit of recht op een paspoort.

Wat heb je nodig om een reispas aan te vragen?

Je vraagt een paspoort aan bij de dienst Burgerzaken, Loket Reizen of in een dienstencentrum en zorgt dat je onderstaande items bij je hebt:

  • 2 recente pasfoto’s in kleur ( witte achtergrond )
  • Identiteitskaart.
  • Vorige reispas / paspoort of attest van verlies opgemaakt door de politie ( aangifte diefstal of verlies )

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven