Kan ik in Belgie gaan werken?

Kan ik in België gaan werken?

Kan ik naar België reizen om te werken? Ja, professionele reizen worden beschouwd als essentiële reizen en zijn toegestaan, indien u in het bezit bent van een werkgeversverklaring en een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart (rijbewijs is in België geen identiteitsbewijs).

Wat heb ik nodig om te werken in België?

De Belgische werkgever moeten een arbeidsvergunning en een arbeidskaart B aanvragen. Op basis van die arbeidsvergunning kan je ook een visum aanvragen. Een kopie van je paspoort, die nog minimaal 1 jaar geldig is. TCP Solutions heeft veel ervaring met het assisteren bij werkvergunningen in België.

Kun je als Nederlander in België werken?

Door het Schengenverdrag is er van Nederland naar België sprake van vrij verkeer van personen en goederen. Dit betekent dat je je als Nederlander hier vrij kunt vestigen. Je hebt dezelfde rechten als Belgische werknemers en kunt, uitzonderingen daargelaten, niet uitgesloten worden voor diverse functies.

Hoe kan je een verblijfsvergunning krijgen in België?

Visumaanvraag. Een visum moet u aanvragen bij de Belgische ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Als er in het land waar u woont geen Belgische Ambassade of Consulaat is, moet u zich wenden tot de Belgische Ambassade die bevoegd is voor uw land. Meestal is dat in één van de buurlanden.

Kan je werken met een verblijfsvergunning?

Geen werkvergunning nodig voor specifieke groepen Zij moeten wel een verblijfsvergunning of visum hebben als zij korter dan 3 maanden in Nederland verblijven. Het gaat onder andere om: werknemers met een verblijfsvergunning waarop staat ‘arbeid is vrij toegestaan’.

Wat met grensarbeiders Corona?

De afspraken tussen België en Luxemburg zijn dat grensarbeiders maximaal 24 dagen buiten hun gebruikelijke werkgebied mogen werken terwijl zij in die staat belastbaar blijven. Rekening houdend met het coronavirus zullen deze 24 dagen niet in aanmerking worden vanaf zaterdag 14 maart 2020 tot nader order.

Hoe kan ik verblijfsvergunning krijgen in Nederland?

Zelf een verblijfsvergunning aanvragen Als u een verblijfsvergunning aanvraagt, zijn er 2 mogelijkheden: U heeft, naast de verblijfsvergunning een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. Beide vraagt u tegelijkertijd aan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van herkomst.

Wat zijn de voorwaarden voor gezinshereniging met een Belgische echtgenoot?

Wat zijn de voorwaarden voor gezinshereniging met een Belgische echtgenoot?

  • Bijdrage in administratieve kosten.
  • Unieburgerschap.
  • Huwelijk of gelijkgesteld partnerschap.
  • Ouder dan 18 jaar.
  • Stabiele en toereikende bestaansmiddelen.
  • Voldoende huisvesting.
  • Ziekteverzekering.
  • Gezinscel.

Kan een Roemeen in Nederland werken?

U mag gewoon in Nederland werken als u uit een ander land van de Europese Unie (EU) komt. Als u niet uit de EU komt gelden er voorwaarden. U heeft dan bijvoorbeeld een werkvergunning nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven