Kan ik mijn rijbewijs omruilen?

Kan ik mijn rijbewijs omruilen?

Is uw rijbewijs afgegeven in een land binnen de EU, EER of Zwitserland? Dan kunt u uw rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft daarvoor niet opnieuw rij-examen te doen. U vindt meer informatie over omwisseling van buitenlandse rijbewijzen op de website van de RDW.

Hoe lang duurt omwisselen buitenlands rijbewijs?

Hoe lang duurt het omwisselen van een buitenlands rijbewijs? De RDW stuurt u, als alles akkoord is, binnen 10 werkdagen een brief waarin staat wanneer u uw Nederlandse rijbewijs kunt afhalen bij de gemeente.

Kan ik Marokkaanse rijbewijs omwisselen?

U kunt het buitenlandse rijbewijs alleen omwisselen in de volgende gevallen: U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dan kunt u alleen omwisselen als u in het jaar van afgifte van het rijbewijs minimaal 185 dagen in het land van afgifte heeft gewoond. Het rijbewijs moet geldig zijn.

Kan ik mijn Turkse rijbewijs omwisselen in Belgie?

Ben je in het bezit van een rijbewijs afgeleverd door een land van buiten de EU of EER, dan ben je verplicht om dit rijbewijs om te wisselen naar een Belgisch rijbewijs. Niet elk rijbewijs kan je omwisselen. De lijst met de erkende buitenlandse rijbewijzen vind je op de website van de FOD Mobiliteit .

Kan ik als Nederlander in Belgie mijn rijbewijs halen?

Nederlanders mogen daar niet zomaar rijexamen doen, daarvoor moet bij je de zuiderburen ingeschreven staan. “Je rijdt af in het land waar je ingeschreven staat”, zegt Huyskens. “Wel is het zo dat rijbewijzen in heel Europa geldig zijn.”

Hoelang mag je met een Belgisch rijbewijs in Nederland rijden?

Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden. Daarna heeft u een Nederlands rijbewijs nodig.

Wat kost rijbewijs omwisselen?

U betaalt de kosten bij de aanvraag, niet bij het afhalen. Het is de bedoeling dat u betaalt met uw pinpas of creditcard. Als pinnen niet gaat, kunt u contant betalen. € 41,- + € 8,95 voor het aangetekend opsturen naar de RDW (tarief 2021).

Hoe lang mag je in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs?

Rijbewijs afgegeven buiten EU, EER of Zwitserland Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden.

Kan je met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Hoe kan ik mijn buitenlandse rijbewijs omwisselen?

U moet uw buitenlandse rijbewijs inleveren als u het wilt omwisselen. U kunt het niet terugkrijgen. De gemeente stuurt uw buitenlandse rijbewijs naar de RDW. De RDW stuurt het rijbewijs terug naar het land dat het heeft afgegeven.

Kan ik mijn rijbewijs in het buitenland halen België?

Gebruikelijke woonplaats U moet uw rijbewijs aanvragen in het land waar u normaal gesproken woont. Doorgaans is dat het land waar u ten minste 185 dagen per kalenderjaar woont om persoonlijke reden of vanwege uw werk.

Kan ik mijn rijbewijs in Nederland halen?

Is het mogelijk om mijn rijbewijs C1/C/C1E/CE in Nederland te halen? Een rijbewijs kan alleen worden aangevraagd door personen die op dat moment minimaal 184 dagen in Nederland wonen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven