Kan ik mijn simkaart deblokkeren?

Kan ik mijn simkaart deblokkeren?

Om je simkaart te ontgrendelen heb je de pincode nodig, indien je die te vaak foutief hebt ingevoerd is de PUK-code vereist om de simkaart te ontgrendelen.

Wat moet je doen als je je pukcode niet meer weet?

Bent u uw puk code kwijt? Probeer in dat geval niet zelf op goed geluk een code in te voeren, want na negen pogingen wordt uw simkaart definitief geblokkeerd. Het enige wat u dan kunt doen is een nieuwe simkaart aanvragen bij uw provider en hier betaalt u kosten voor.

Waarom is mijn simkaart vergrendeld?

Bij Android gaat het via: Instellingen – Biometrie en beveiligingen – Andere beveiligingsinstellingen – Vergrendelen simkaart instellen. Ik raad je aan om de simkaart eens in een andere telefoon te ontgrendelen om te zien wat de simkaart dan doet.

Hoe kan ik mijn pukcode vinden?

Je pukcode heb je alleen nodig wanneer je 3 keer een verkeerde pincode hebt ingevoerd. Het is een soort extra beveiligingsmethode om te voorkomen dat iemand anders met jouw nummer aan de haal gaat. Je kunt je pukcode vinden op de kaart waarop je je simkaart hebt uitgedrukt.

Wat is mijn pukcode KPN?

Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt. 2. Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via Mijn KPN, via het kopje ‘Service’.

Hoe verander je je code van je simkaart?

Simkaartbeveiliging wijzigen (tot en met Android 6.0) Tik op Beveiliging (of eerst op tabblad Meer en dan op Beveiliging). Tik op SIM-kaartvergrendeling instellen. Tik op SIM-pincode wijzigen. Vul uw huidige pincode in, of de pincode die u van uw provider hebt ontvangen en tik op OK.

Hoe kan je een PUK code invoeren?

Let op: hoe dit precies werkt, kan per Android-telefoon verschillen.

  1. Open het instellingenmenu.
  2. Druk op ‘Beveiliging en locatie’.
  3. Druk op ‘Geavanceerd’.
  4. Druk op ‘Simkaart vergrendeling’.
  5. Druk op ‘Pincode simkaart wijzigen’.
  6. Voer nu de huidige pincode van je simkaart in.
  7. Je kunt nu de pincode aanpassen.

Hoe ontgrendel ik de simkaart van mijn iPhone?

Bij het venster van Sim vergrendeld moet je in iOS 11 en ouder kiezen voor Ontgrendel – en niet OK, want dan kun je niet bellen of gebeld worden. Vervolgens toets je de viercijferige code van je sim-kaart in (die standaard vaak 0000 is) en pas dan tik je op OK.

Hoe Sim ontgrendelen op iPhone se?

Druk op Simpincode. Druk op de indicator naast “Simpincode” om de functie in of uit te schakelen. Als je de pincode driemaal verkeerd intoetst, wordt de simkaart geblokkeerd. Om de simkaart weer te kunnen deblokkeren, moet je de pukcode intoetsen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven