Kan ik naar Spanje reizen als ik gevaccineerd ben?

Kan ik naar Spanje reizen als ik gevaccineerd ben?

Bewijs van volledige vaccinatie. Indien u één dosis heeft ontvangen omdat u bent hersteld van Covid, krijgt u als het goed is een QR code waarin staat: 1 van 1 vaccinaties ontvangen. Dit wordt in Spanje geaccepteerd als volledig gevaccineerd.

Welke Coronamaatregelen gelden in Spanje?

Coronamaatregelen Spanje

Coronamaatregelen en verplichte documenten
Toeristisch verblijf toegestaan? Ja
Reisadvies van de overheid Reisadvies ministerie van Buitenlandse Zaken
Coronabewijs vereist Ja, vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test (coronabewijs) noodzakelijk voor iedereen van 12 jaar en ouder

Welke papieren voor Spanje?

Welke documenten heb ik nodig om naar Spanje te reizen (incl. de eilanden)? Reizigers vanaf 12 jaar moeten in het bezit zijn van een testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs. U kunt deze documenten aantonen via de internationale QR-code in de CoronaCheck-app.

Welke delen van Spanje zijn rood?

Voor de landen van de EU en de Schengenzone:

Land/regio Oranje Rood
Spanje Comunidad de Madrid, Catalonia, Baleares, Cantabria, Basque Country, Aragon, Melilla Castilla-La Mancha
Tsjechië Prague, Moravian-Silesian, Central Bohemia, Southwest, Nortwest, Northeast, Southeast, Central Moravia /
Vaticaanstad Vatican City /

Kan ik naar Frankrijk reizen als ik gevaccineerd ben?

De maatregelen die worden opgelegd aan gevaccineerde volwassenen gelden ook voor de minderjarige personen die met hen mee reizen, ongeacht of die minderjarigen wel of niet gevaccineerd zijn. Er geldt geen quarantaineverplichting bij aankomst in Europees Frankrijk.

Hoe lang moet je gevaccineerd zijn om op vakantie te kunnen?

Ook mensen die naar Nederland reizen vanuit een land waar een Digitaal Corona Certificaat (DCC) nodig is, zullen vanaf dan minstens 14 dagen volledig gevaccineerd moeten zijn. Dat heeft minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag besloten.

Hoe gaat Spanje om met Corona?

Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn risico’s. Er gelden inreisregels voor reizigers uit Nederland. Doe voor vertrek de corona-check om te weten waar u aan moet voldoen. Bekijk voor vertrek ook altijd de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies voor Spanje.

Wat heb je nodig als je naar Spanje vliegt?

Reis je met het vliegtuig naar Spanje? Dan is het, naast het tonen van je coronabewijs, verplicht voor alle passagiers om een Spaanse gezondheidsverklaring in te vullen; ook voor jonge kinderen. De gezondheidsverklaring vul je in op Spain Travel Health (Engels).

Wat is een PLF formulier Spanje?

De zogenaamde Public Health Passenger Locator Card. Al snel kwam hier een online formulier bij. Dit formulier heeft twee doeleinden: Door het invullen van jouw contact- en verblijfsgegevens hoopt de Spaanse overheid – wanneer noodzakelijk – makkelijker contactonderzoek te kunnen doen.

Is Spanje open voor toeristen?

Na een maandenlange lockdown, is reizen naar Spanje sinds 27 juli 2021 weer mogelijk voor buitenlandse toeristen. De kleurcode van het vasteland van Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden is geel. Je kunt dus weer op vakantie naar Spanje.

Hoe rood kleurt Spanje?

Spanje blijft vrijwel helemaal donkerrood, net als de Middellandse Zeekust en Corsica in Frankrijk. Nog in Frankrijk gaan Bourgondië, Bretagne en het hoge noorden (Calais en Lille) van oranje naar rood. Enkel het centrum van het land kleurt nog oranje.

Welke landen code rood?

I

  • India (dit land heeft ook rode gebieden)
  • Indonesië
  • Iran (dit land heeft ook rode gebieden)
  • Israël (dit land heeft ook rode gebieden)
  • Ivoorkust (dit land heeft ook rode gebieden)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven