Kan ik naar Zwitserland zonder paspoort?

Kan ik naar Zwitserland zonder paspoort?

Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.

Kan ik met F kaart naar Engeland?

Momenteel kunnen Belgen nog met zowel hun geldige identiteitskaart als hun geldig paspoort naar het VK reizen. Vanaf 1 oktober 2021 zal de Britse overheid enkel nog een geldig paspoort aanvaarden voor reizen van korte duur in het VK. Voor niet-EU gezinsleden is een geldig paspoort vereist.

Hoe lang moet ID kaart geldig zijn voor Europa?

Altijd een geldig paspoort of identiteitsbewijs Voor alle landen buiten Europa heb je een paspoort nodig. De geldigheid van paspoorten die na maart 2014 zijn uitgegeven is tien jaar. Ook een identiteitsbewijs is geldig voor tien jaar. Voor personen onder de 18 zijn paspoort en identiteitsbewijs vijf jaar geldig.

Heb je een paspoort nodig voor Ierland?

Voor Ierland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Ierland heeft u geen visum nodig.

Heb ik als Belg een visum nodig voor Engeland?

Ik ben Belg. Heb ik een visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen? Het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat de burgers van de Europese Unie geen visum nodig hebben om voor een verblijf van maximaal 6 maanden naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Dan is een specifiek visum wel vereist.

Kun je met een verblijfsvergunning naar Engeland?

U mag ook niet op basis van een Nederlandse verblijfsvergunning reizen naar Engeland. Op de website van UK VISAS AND IMMIGRATION kunt u alle informatie vinden over het aanvragen van een visum. Op de website kunt u ook uw visumaanvraag starten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven