Kan ik reizen zonder identiteitskaart?

Kan ik reizen zonder identiteitskaart?

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.

Heb je een paspoort nodig voor Italie?

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.

Welke documenten nodig voor op reis?

Om naar het buitenland te reizen, hebt u één of meerdere officiële documenten nodig. Sommige landen aanvaarden de identiteitskaart, andere eisen een paspoort en soms een visum. Kinderen onder de 12 jaar moeten ook over een officieel document beschikken om te mogen reizen.

Kan je een ID aanvragen zonder paspoort?

U moet een paspoort of identiteitskaart altijd persoonlijk aanvragen. Ook kinderen moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Vraag bij uw gemeente na of u hiervoor een afspraak moet maken.

Kan ik reizen met identiteitskaart?

Als u naar het buitenland reist, moet u altijd uw Belgische identiteitskaart meenemen. Voor sommige landen, bijvoorbeeld voor alle EU-landen, volstaat uw identiteitskaart trouwens als reisdocument. Voor andere landen hebt u boven op uw identiteitskaart een paspoort en soms zelfs een visum nodig.

Welke papieren nodig voor buitenland?

Reist u naar het buitenland, dan is binnen Europa een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Voor een reis buiten Europa heeft u een paspoort nodig. Voor sommige landen is een visum verplicht.

Heb je een paspoort nodig voor Kroatie?

Voor Kroatië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Kroatië heeft u geen visum nodig.

Welke documenten nodig voor buitenland?

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. Als er geen minimumgeldigheid van identiteitskaart of paspoort wordt vermeld, dient het document enkel geldig te zijn tijdens het verblijf.

Wat heb je nodig voor het aanvragen van een identiteitskaart?

Naar het Stadsloket neemt u mee:

  • 1 kleurenpasfoto van maximaal 6 maanden oud. De foto moet aan deze eisen voldoen.
  • Uw huidige ID-kaart én paspoort, als u die hebt. Ook als deze verlopen zijn.
  • Bij voorkeur uw pinpas, anders contant geld.
  • Hebt u een Stadspas met een groene stip, meld dit dan bij de aanvraag.

Hebben daklozen een ID?

Als u dakloos bent en een paspoort of ID-kaart nodig hebt, kunt u het volgende doen: Een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij een grensgemeente. Let op: u moet kunnen aantonen dat u in Nederland verblijft, bijvoorbeeld met pinbetalingen, loonstrookjes of een bewijs van hulp bij schulden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven