Kan ik twee internetproviders hebben?

Kan ik twee internetproviders hebben?

Meerdere providers is geen probleem mits ze maar niet over het zelfde medium binnenkomen. ik heb glasvezel en kabel. Aangezien je op een kamer woont is het van belang dat je toestemming hebt (huurbaas?) om een nieuw abonnement bij een provider af te nemen.

Kun je twee routers hebben?

Er zijn eigenlijk twee manieren waarop je routers achter elkaar kunt verbinden. Bij het eerste type koppel je een lan-poort van de eerste router via een utp-kabel met een lan-poort van je tweede router.

Wat is een router Ziggo?

De Asus RT-AC5300 is de enige router die WiFi-snelheden van 1000 Mbps (2,4 GHz) en 2x 2167 Mbps (5 GHz) levert. De router kan hiermee het maximale uit uw Ziggo Max abonnement halen. Door gebruik te maken van 3 frequenties, heeft uw WiFi-apparatuur altijd de snelste verbinding.

Hoe een tweede router installeren?

Je kunt je eigen router eenvoudig aansluiten op je modem-router door een netwerkkabel te verbinden met een netwerkpoort op de modem-router en die vervolgens aan te sluiten op de wan-poort van je eigen router. De wan-poort wordt bij sommige merken ook wel aangeduid met ‘internet’.

Kunnen routers elkaar storen?

Tip 2: gebruik 2 verschillende kanalen Je router zendt wifi uit via een bepaald kanaal. Wanneer je router en je nieuwe toegangspunt op hetzelfde wifi kanaal zitten storen ze elkaar, waardoor je juist een minder goede verbinding krijgt. Daarom is het belangrijk om de wifi kanalen van beide apparaten aan te passen.

Hoeveel routers op modem?

Ja dat kan allemaal, meerdere routers achter je modem en eventueel een ethernethub ertussen. Let op dat je bij de configuratie wel bepaalde zaken uitzet zoals DHCP (het uitgeven van IP-adressen). Dit mag maar 1x per netwerk. Mogelijk kan je er voor kiezen om een router te nemen die 2 WIFI netwerken aan kan.

Welke router Bij Ziggo modem?

De beste Ziggo routers

Ziggo router Beste voor Beoordeling
Netgear Orbi WiFi 6 RBK852 Ziggo Giga 9,5
Asus AiMesh RT-AX92U Duo Pack Ziggo Max 9,0
Netgear Nighthawk AC2300 R7000P Ziggo Complete 8,6
TP-Link Archer C1200 Ziggo Start 8,3

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven