Kan ik zonder visum naar Engeland?

Kan ik zonder visum naar Engeland?

Heb ik na de Brexit een visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen? Voor een kort verblijf (maximaal 6 maanden) heeft u als Nederlandse burger geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 6 maanden heeft u vaak wel een visum nodig.

Kun je met Nederlandse verblijfsvergunning naar Engeland?

U mag ook niet op basis van een Nederlandse verblijfsvergunning reizen naar Engeland. Op de website van UK VISAS AND IMMIGRATION kunt u alle informatie vinden over het aanvragen van een visum. Op de website kunt u ook uw visumaanvraag starten.

Hoe lang duurt visum aanvragen Engeland?

De wachttijd voor een afspraak is ongeveer een week. Daarna wordt de daadwerkelijke visumaanvraag in gang gezet en dan duurt het nog plm. 2 weken voordat het visum klaar is en het paspoort per koerier wordt teruggestuurd. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag geweigerd kan worden.

Hoeveel kost visum naar Engeland?

Bijvoorbeeld een paspoort, ID-kaart of een consulaire verklaring….Tarieven geldig vanaf 3 augustus 2021.

Visa EUR GBP
Schengenvisum normaal tarief / Schengen visa normal fee 80,00 68,00

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Engeland?

Je kunt naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is. Het paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis.

Kan je met een verblijfsvergunning reizen?

U kunt met het vreemdelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve uw land van herkomst. Voor veel landen hebt u nog wel een visum nodig. ​U kunt met uw Nederlandse verblijfsvergunning maximaal 90 dagen per 180 dagen zonder visum in een ander Schengenland verblijven. U hebt daarvoor geen apart visum nodig.

Hoe krijg je een verblijfsvergunning in Engeland?

Als je als Nederlander kunt aantonen dat je al vóór 1 januari 2021 in het VK woonde, dan kun je makkelijk een verblijfsvergunning aanvragen. Maar woon je korter dan vijf jaar in het VK, dan is deze vergunning voorwaardelijk.

Hoe lang duurt paspoort aanvragen Rotterdam?

Hoe lang duurt het De verwerkingstijd is 5 werkdagen. Door de coronamaatregelen wordt uw paspoort tot en met 31 december 2021 gratis thuisbezorgd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven