Inhoudsopgave
Kan je aangifte doen van gevaarlijk rijgedrag?
Bij het landelijk bekende telefoonnummer 0900 – 8844 kan elke inwoner van dit gebied melding maken van gevaarlijk of asociaal weggedrag. De politie onderzoekt of de betreffende weggebruiker al te boek staat voor wegmisbruik en spreekt hem aan op zijn gedraging en de consequenties daarvan.
Waar melden te hard rijden?
Te hard rijden melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Overtredingen van de snelheid van meer dan 30 km/uur (en op de snelweg met 40 km/uur) vallen onder het strafrecht en wordt vast gelegd bij de Justitiële Informatiedienst. …
Wat kan ik doen tegen verkeersagressie?
Bel de politie op het nummer 101 in geval van nood Als je slachtoffer bent van verkeersagressie en de agressie niet meteen lijkt te stoppen, contacteer je best onmiddellijk de politie om de dader(s) te laten vatten en te vermijden dat nog verder schade wordt toegebracht.
Wat kun je doen als er te hard gereden wordt?
In Nederland kun je de gemeente of de politie attenderen op overlast door te hard rijden. Maar of er dan ook echt iets aan gedaan wordt, moet je altijd weer afwachten.
Wat valt onder roekeloos rijgedrag?
Iemand die roekeloos rijgedrag vertoont wordt ook wel een wegpiraat of snelheidsduivel genoemd. Of het nu individueel gebeurt of in een groep zoals met een straatrace, iedereen die roekeloos rijdt vormt altijd een potentieel gevaar voor anderen. Vaak zonder na te denken over mogelijke, onaanvaardbare gevolgen.
Is verkeersagressie strafbaar?
Ben je slachtoffer van verkeersagressie, dan kan je hiervan aangifte bij de Politie doen. Meer dan de helft (57 procent) van de Belgen zei in 2017 slachtoffer geweest te zijn van agressief gedrag in het verkeer. Een aangifte van verkeersagressie wordt genoteerd in een proces-verbaal.
Wat te doen bij gevaarlijk rijgedrag?
Als je gevaarlijk rijgedrag ziet, bel dan direct het noodnummer 112. De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse. Bij een minder ernstige situatie kun je 0900-8844 bellen.