Kan je billendoekjes door de wc spoelen?

Kan je billendoekjes door de wc spoelen?

Stichting Rioned raadt aan alle doekjes in een prullenbakje te doen en niet door de wc te spoelen. Ook de vochtige doekjes waar op staat dat ze door de wc mogen, aangegeven met een etiket op de verpakking. Staat er een plaatje van een open wc, dan mag het doorgespoeld worden.

Welk vochtig toiletpapier?

Edet vochtig toiletpapier is veilig om door te spoelen, herkenbaar aan het symbool van een wc/toilet op de verpakking. Let wel op dat je niet te veel velletjes in een keer doorspoelt. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel velletjes je per keer veilig kunt doorspoelen.

Kun je eten door de wc spoelen?

Dranken en vloeibare restjes eten mag je wegspoelen, maar vaste etensresten horen in de bak voor gft. Filter vaste etensresten uit saus en soep voor het gft-afval. Water met schoonmaakmiddel mag je door de gootsteen of het toilet spoelen. Lever oude medicijnen in bij je apotheek, spoel ze niet door het toilet.

Hoe een wc ontstoppen?

Tracht altijd eerst om je wc te ontstoppen met baksoda (natriumbicarbonaat) en azijn. Dit mengsel laat je een paar minuten inwerken, waarna je een emmer heet water in het toilet giet. Dit mengsel laat je vervolgens de hele nacht inwerken. ’s Ochtends zou het dan vlot moeten lukken om het toilet door te spoelen.

Is vochtig toiletpapier beter?

Er zijn genoeg mensen die zweren dat vochtig toiletpapier de billen schoner maakt dan gewoon wc-papier. Toch raadt een arts aan deze doekjes niet meer te gebruiken. Mensen denken dat als ze bij het verschonen van hun kinderen babydoekjes gebruiken, ze deze zelf ook wel kunnen gebruiken.

Welke vochtige doekjes baby?

Eerst en vooral vermijd je best billendoekjes met parfum of allergenen. Het kan dan misschien wel o zo fris ruiken, maar een baby heeft vaak een gevoeligere huid. Daarom kies je volgens de Consumentenbond liever voor Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes of Pampers Sensitive Babywipes.

Waar zijn babydoekjes voor?

Ze kunnen worden gebruikt om de babyhuid schoon te maken en tegelijkertijd te verzorgen, of om jouw handen snel schoon te maken als je niet direct naar de wastafel kunt lopen na een verschoning. En babydoekjes reinigen niet alleen de huid van je baby, ze helpen ook te beschermen tegen luieruitslag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven