Kan je een hotel boeken onder de 18 Belgie?

Kan je een hotel boeken onder de 18 Belgie?

Uit art. 1123 en 1124 B.W. volgt dat niet-ontvoogde minderjarigen (-18jaar) onbekwaam zijn om contracten aan te gaan. Strikt genomen kan je dus pas vanaf je 18 jaar een hotelkamer boeken.

Welk hotel 16 jaar?

Er moet een meerderjarige in Nederland boeken. Je ouders zijn namelijk verantwoordelijk. Maar het antwoord op je vraag is wel: Ja, je mag met 16 jaar overnachten in een Hotel in Nederland.

Hoe oud moet je zijn hotel?

In ieder reisgezelschap moet ten minste 1 persoon 18 jaar of ouder zijn. Degene die (ook) een reis boekt voor andere deelnemers is aansprakelijk voor alle anderen die hij of zij aanmeldt. Ten aanzien van minderjarige reizigers moet worden aangetoond dat ouders of voogden toestemming hebben verleend.

Kan je op vakantie onder de 18?

Voor kinderen die reizen onder de 18 jaar zonder ouders gelden bepaalde regels. Volgens de wet mag een kind onder de 5 jaar niet zonder ouders vliegen. Kinderen zijn dan te jong. Wanneer het kind 12 jaar is mag het kind alleen reizen mits er toestemming is gegeven door de ouders/voogd.

Kan je een hotel boeken als je nog geen 18 bent?

Ja, ook voor Nederland. Er zijn gewoon regels voor internet boekingen. Maakt niet uit naar welk land, je moet 18 jaar zijn om een boeking te mogen maken. Je kan natuurlijk wel je ouders de boeking laten maken en het hotel even opbellen of ze gasten onder de 18 jaar toelaten.

Hoe oud moet je zijn om een hotel te boeken van der Valk?

Het bedrag van een reeds betaalde kamer zal niet worden gerestitueerd. Iedereen van 18 jaar of ouder kan een kamer reserveren. In ieder reisgezelschap moet ten minste 1 persoon 18 jaar of ouder zijn. Degene die (ook) een reis boekt voor andere deelnemers is aansprakelijk voor alle anderen die hij of zij aanmeldt.

Kan een 16 jarige een hotel boeken?

Waar mag je op vakantie als je 16 bent?

De meest populaire bestemmingen voor jongeren van 16 jaar zijn: Spanje: Lloret de Mar en Blanes zijn zonder twijfel de meest populaire bestemmingen voor 16 jarige. Een groot voordeel is dat je deze vakantie ook als busreis kan boeken, waardoor je lekker goedkoop op vakantie kan.

Kan ik als minderjarige een hotel boeken?

Hoe oud moet je zijn voor hotel kamer?

Iedereen van 18 jaar of ouder kan een kamer reserveren. In ieder reisgezelschap moet ten minste 1 persoon 18 jaar of ouder zijn. Degene die (ook) een reis boekt voor andere deelnemers is aansprakelijk voor alle anderen die hij of zij aanmeldt.

Kan je als 16 jarige op vakantie?

Reist uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zonder ouder of andere volwassene naar het buitenland? Dan moet uw kind kunnen aantonen dat het toestemming heeft van de gezaghebbende ouder(s). U kunt hiervoor het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland’ gebruiken.

Waar kun je als 16 jarige op vakantie?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven