Kan je een stukje van de maan kopen?

Kan je een stukje van de maan kopen?

Het is verboden. Illegaal. Niemand is eigenaar van de maan, en wat je niet hebt mag je ook niet verkopen. Zo simpel is het volgens Tanja Masson-Zwaan.

Kan je een planeet kopen?

Duizenden mensen laten zich in de luren leggen en kopen maangrond. Ondertussen hebben de firma’s zich ook al op andere planeten geworpen. Je kan nu ook een stukje Mars of een stukje Venus kopen.

Wie heeft de maan gekocht?

Dennis M. Hope is sinds 1980 de enige echte eigenaar van de maan, Mars, Venus, Mercurius en Io. Al zes miljoen mensen hebben een stukje land in de ruimte van hem gekocht.

Hoe is de maan ontstaan Wikipedia?

De gangbare theorie is dat de Maan is ontstaan doordat de Aarde botste met Theia, een planeet van ongeveer de grootte van Mars. De impact zou dusdanige energie hebben opgewekt, dat door de hitte zowel de Aarde als deze planeet bijna onmiddellijk in gesmolten toestand overgingen.

Hoe duur is het om naar Mars te gaan?

“Alleen de hardware maken om naar Mars te kunnen gaan kost al zo’n 50 miljard tot 100 miljard dollar”, zegt Laan. NASA krijgt per jaar 20 miljard dollar aan budget van de Amerikaanse regering, waarvan slechts een deel naar onderzoek voor bemande ruimtevaart gaat.

Wat weet je over de maan?

Feiten over de Maan

Diameter 3475,5 km
Kleur rood
Kern kleine ijzerkern
Omlooptijd rond de Aarde 27,3217 dagen (siderische maand)
Tijd tussen twee volle manen 29,5306 dagen (synodische maand)

Hoe ontstaan de schijngestalten van de maan?

Dit fenomeen is de gedaante van de Maan twee weken na nieuwe maan. Het woord ‘wassen’ betekent in deze context ’toenemen’ en verwijst naar de Maan waarvan het oppervlak steeds meer verlicht wordt. Aangezien wassende maan meteen begint na nieuwe maan kunnen we in deze periode ook een fijne maansikkel zien ontstaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven