Kan je het graf van Toetanchamon bezoeken?

Kan je het graf van Toetanchamon bezoeken?

Graf van Toetanchamon Dit is de beroemdste farao ooit. Zijn graf werd in 1922 blootgelegd. Ook al zijn de meeste schatten weg, een bezoek aan de grafkamer is de moeite waard.

Waar werden Faraos begraven?

In het Oude Rijk werden farao’s begraven in piramiden. In het Nieuwe Rijk werden de farao’s begraven in de Vallei der Koningen, nabij Thebe. De mummificatie gebeurde in een Per Nefer, Oudegyptisch voor ‘Mooi Huis’. Dit was meestal een tent, want hier bleef de lucht langer fris.

Welke Faraos zijn nog niet gevonden?

Al decennia wordt door onderzoekers naar haar graf gezocht. Tevergeefs, want hoewel er even goede hoop was op een vondst, blijken er nu toch geen verborgen kamers te zijn achter de graftombe van Farao Toetanchamon. En dat betekent dat Nefertiti ook nog steeds niet gevonden is.

Waarom Vallei der Koningen?

De plek van de Vallei der Koningen was voor de farao’s zeer belangrijk. Hier ‘stierf’ namelijk de zon en hier kwam ook de zon de volgende dag weer als ‘herboren’ op. De oude Egyptenaren geloofden dan ook dat hetzelfde gold voor de belangrijke farao’s: zij zouden weer herrijzen uit de dood.

Waar is de mummie van Toetanchamon?

Het graf van Toetanchamon, graf DK 62, ligt in het Dal der Koningen, is op 4 november 1922 ontdekt door Howard Carter en geldt als de meest opzienbarende archeologische ontdekking van de 20e eeuw.

Waar is het graf van Toetanchamon?

In het hart van het Dal der Koningen ligt KV 62, het graf van Toetanchamon. Het is wellicht het beroemdste graf van Egypte. Het werd in november 1922 ontdekt door de Engelse egyptoloog Howard Carter (1874 – 1939) en de ontdekking werd meteen wereldnieuws.

Welk orgaan wordt niet gemummificeerd?

De Egyptenaren maken van het dode lichaam een mummie, zodat deze niet vergaat. Eerst worden de organen zoals longen, maag en darmen uit het lichaam gehaald en apart gemummificeerd. Dat betekent dat deze organen worden uitgedroogd zodat ze bewaard kunnen blijven.

Hoe lang bestaat de farao?

Farao is de titel die wordt gebruikt om koningen of koninginnen (met goddelijke status) van Opper en Neder-Egypte vanaf ongeveer 1500 voor Chr. aan te geven. De term is afgeleid van de woorden per aa, hetgeen Groot Huis ofwel paleis betekent.

Wat is Dal der Koningen?

De Vallei der Koningen (Arabisch: وادي الملوك, Wadi el-Muluk, ook wel Dal der Koningen) in Opper-Egypte nabij de historische stad Thebe (nu: Luxor) is de collectieve begraafplaats van farao’s uit het Nieuwe Rijk. Sinds 1979 staat de Vallei der Koningen op de Werelderfgoedlijst.

Waarom sarcofaag?

Een sarcofaag (Oudgrieks: σαρκοφάγος – ‘vleesetend’) is een doorgaans stenen kist waarin menselijke stoffelijke resten worden bewaard. Het gaat hierbij specifiek om overblijfselen als gevolg van begraven, en niet van cremeren. In het laatste geval wordt de houder van de resten een urn genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven