Kan je in de toekomst reizen?

Kan je in de toekomst reizen?

Tijdreizen en natuurkunde Tot nu toe is niet gebleken dat tijdreizen anders dan als boven genoemd mogelijk is. Tijdreizen naar de toekomst zou in theorie mogelijk zijn met behulp van de volgende methoden: Reizen met een snelheid die de snelheid van het licht benadert (zie boven) Het gebruik van kosmische snaren.

Hoe kan je terug in de tijd kijken?

Grote telescopen kijken zo ver het heelal in, dat ze ook miljarden jaren terug in de tijd kijken. De opvolger van de Hubble ruimtetelescoop, de James Webb telescoop, zal vanaf 2018 zicht krijgen op de periode vlak na de Oerknal waarin de eerste sterren en sterrenstelsels ontstonden.

Hoe snel is het?

Licht gaat sneller dan geluid De lichtsnelheid is ongeveer 300.000 kilometer per seconde. Het licht, de bliksemflits, is dus heel snel bij je. Veel sneller dan het geluid (de donder). Want de snelheid van geluid is ongeveer 330 meter per seconde.

Hoe ver kun je kijken in de ruimte?

Vrijwel tot aan de zogeheten waarnemingshorizon, op 13,8 miljard lichtjaar afstand. Langer antwoord: Hoe groter een telescoop is, hoe meer licht hij opvangt en hoe verder hij in het heelal kan kijken. Met het blote oog kun je niet verder kijken dan 2,5 miljoen lichtjaar – de afstand tot het Andromedastelsel.

Hoe ver kan de James Webb telescoop kijken?

1,5 miljoen kilometer ver De telescoop is ook niet makkelijk even van een servicebeurtje te voorzien, aangezien hij 1,5 miljoen kilometer bij de aarde vandaan zweeft (vier keer zo ver als de maan). Ariane 5 is er ook bijna klaar voor, al heeft die nog twee andere lanceringen te doen voordat de Webb aan de beurt is.

Hoe kan je tijdreizen naar het verleden?

Als we met bijna de snelheid van het licht reizen, vertraagt de tijd dus. Op een gegeven moment kan die tijd zelfs bijna stil komen te staan. Maar nooit zullen we zolang we met bijna de snelheid van het licht reizen, meemaken dat de tijd terugloopt, oftewel dat we naar het verleden reizen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven