Kan je met brandwond onder zonnebank?
Nee. Stel je litteken nooit direct bloot aan zonlicht. Als je naar buiten gaat of gaat zonnen, zorg je dat je litteken heel goed beschermd is tegen het zonlicht. Dit geldt voor alle soorten littekens.
Wat heb je nodig voor onder de zonnebank?
Checklist: wat moet je meenemen als je gaat zonnebanken?
- Haarelastiekje. Niks is vervelender dan haar dat onder de zonnebank in je gezicht waait.
- Make-up doekjes. We raden je sterk aan al je make-up van je gezicht te verwijderen voordat je gaat zonnebanken.
- Zonnebankcrème.
- Zakdoekjes.
- Oogbescherming.
- Handdoek.
- Deo.
- Portemonnee.
Kan je op je buik liggen in de zonnebank?
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan ‘verliggen’ zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Hoe vaak moet je naar de zonnebank?
Hoe vaak per week mag je op de zonnebank? Ga niet vaker dan 3 keer per week en niet vaker dan 40 korte sessies per jaar.
Wat moet je insmeren als je onder de zonnebank gaat?
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Hoe lang van te voren insmeren zonnebank?
Bouw een zonnebankkuur langzaam op. Je huid moet langzaam wennen aan de zon. Het heeft dan ook geen zin om vlak voor je vakantie nog snel een zonnebankkuurtje te nemen. Begin eerst met paar minuten onder de zonnehemel, een paar weken later kan je dan wellicht wat langer.
Kun je onder de zonnebank als je vervellen bent?
Deze keer zonder te verbranden! De nieuwe opperhuid is gevoeliger voor de zon dan de bruine huid die aan het vervellen is. Zorg er daarom voor dat je de nieuwe huid goed beschermt met een zonnecrème met minimaal factor 30.